X

Cinci persoane vor candida în alegerile prezidenţiale din Algeria

Autoritatea electorală din Algeria a aprobat cinci candidaţi pentru cursa prezidenţială de luna viitoare, informează sâmbătă dpa, potrivit agerpres.

În aprilie, preşedintele Abdelaziz Bouteflika a fost forţat să demisioneze la presiunile protestelor stradale şi a armatei influente. De atunci, demonstraţiile au continuat în această ţară din nordul Africii, pentru a cere plecarea altor oficiali ai regimului Bouteflika şi o schimbare radicală a sistemului politic al Algeriei înainte de organizarea alegerilor.

Citește și : Turcia ameninţă că va trimite deţinuţii islamiști în ţările de origine

Vineri, mii de oameni au ieşit din nou pe străzi, respingând în mod energic planul de a fi organizate alegeri în condiţiile în care aceleaşi persoane se află în continuare la putere.

Lista finală a celor cinci candidaţi calificaţi pentru alegerile prezidenţiale din 12 decembrie îi include pe Ali Benflis şi Abdelmadjid Tebboune, doi foşti premieri de pe vremea lui Bouteflika.

Cei cinci declaraţi eligibili s-au numărat printre cele 23 de persoane care şi-au înaintat candidatura pentru alegerile prezidenţiale, a precizat preşedintele comisiei electorale, Mohammed Cherif, în timpul unei conferinţe de presă desfăşurate în Alger.

Bouteflika s-a aflat la putere timp de două decenii, într-o perioadă dominată de nepotism şi gestionare defectuoasă a ţării.

Citește și : Trump nu este primul care ‘se retrage la pensie’ în Florida, comentează ironic democraţii

Tags: Abdelaziz BouteflikaalgeralgeriaMohammed Cherif
Categorii: Sinteze