Cinci talente de urmărit la cea de-a 77-a ediţie a festivalului de Film de la Cannes; Sebastian Stan printre starurile emergente

Publicat:

Cinci talente de urmărit la cea de-a 77-a ediţie a festivalului de Film de la Cannes; Sebastian Stan printre starurile emergente

Cea de-a 77-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes (14-25 mai) va recompensa nume mari ale cinematografiei, dar, alături de Meryl Streep, Francis Ford Coppola şi Catherine Deneuve, noi artişti ar trebui să facă publicul să vorbească despre ei, informează AFP.

Sebastian Stan


Numele lui va fi în curând pe buzele tuturor: la 41 de ani, Sebastian Stan îl interpretează pe Donald Trump într-o perioadă în care acesta era un magnat din sectorul imobiliar cu mult înainte să devină preşedinte ale Statelor Unite, în filmul “The Apprentice”, selectat în competiţia pentru trofeul Palme d’Or, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

 


Foto: (c) Andrew Kelly/REUTERS


Actorul american de origine română era până acum cunoscut fanilor filmelor Marvel.

Dovadă a eclectismului şi pasiunii lui pentru arta transformării, a jucat pe ecrane şi rolul rockerului Tommy Lee într-un serial despre relaţia acestuia cu Pamela Anderson şi a fost premiat la cea mai recentă ediţie a Berlinalei pentru evoluţia sa din “A different man”, în care a jucat un bărbat desfigurat.

Karla Sofia-Gascon

În “Emilia Perez”, un film selectat în competiţie, actriţa spaniolă joacă alături de Selena Gomez şi Zoe Saldana, însă ea este protagonista.

Sub bagheta regizorală a lui Jacques Audiard, regizorul filmului “Un Prophete”, Karla Sofia Gascon interpretează liderul unui cartel mexican care sfidează graniţele identităţii pentru a deveni femeia despre care a ştiut întotdeauna că poate să fie.

Este un proiect entuziasmant, care combină musicalul şi filmele cu traficanţi de droguri. Şi un rol uriaş pentru actriţa transgen de 52 de ani, abonată până acum la telenovele şi producţii mexicane.

Barry Keoghan

Chip de “băiat rău” şi performanţe care se succed: la 31 de ani, Barry Keoghan este un star irlandez în plină ascensiune, aşteptat la Cannes cu filmul “Bird”, în care joacă rolul unui gangster tatuat.

La sfârşitul anului 2023, a destabilizat emoţional numeroşi spectatori cu evoluţia sa din “Saltburn”, o satiră socială în care a jucat rolul unui psihopat.

După ce a interpretat un tânăr cu deficit mental în “The Banshees of Inisherin”, actorul irlandez, care, în copilărie, a trecut de la o casă adoptivă la alta, a colaborat deja cu regizorul Yorgos Lanthimos (“The Killing of the Sacred Deer”) şi cu Christopher Nolan (“Dunkerk”). L-a jucat şi pe Joker în filmul “The Batman” regizat de Matt Reeves, un rol pe care îl va relua în curând.

Anya Taylor-Joy

Publicul a cunoscut-o ca fiind roşcată şi jucătoare de şah cu multe probleme în “The Queen’s Gambit”, un serial de succes difuzat de Netflix în timpul lockdownurilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Înaintea acelui rol, care i-a adus un Glob de Aur şi favorurile casei de modă Dior, Anya Taylor-Joy, în vârstă de 28 de ani, s-a făcut remarcată în producţii fantasy, precum “The Witch”, sau de epocă, precum “Emma”.

 


Foto: (c) Caitlin Ochs/REUTERS


Ea apare acum la volanul unor bolizi şi cu părul în vânt în “Furiosa” – film prezentat în afara competiţiei, pe 15 mai -, al cincilea opus din saga “Mad Max”, în care a preluat rolul jucat de Charlize Theron în “Fury Road” (2015).

Agathe Riedinger

Va deveni ea oare noua Justine Triet? Agathe Riedinger este una dintre cele patru regizoare în competiţia din acest an şi singura care va prezenta un film de debut.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

Franţuzoaica a devenit cunoscută datorită unor scurtmetraje, cum ar fi “J’attends Jupiter”, despre reality-show, o temă pe care o explorează din nou în “Diamant brut”, filmul cu care concurează pentru trofeul Palme d’Or.

În acest lungmetraj, spectatorii urmăresc povestea unei tinere obsedate de ideea de a deveni o persoană importantă. Destinul îi surâde în cele din urmă atunci când reuşeşte să treacă de un casting organizat pentru “The House by the Sea”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elon Musk şi ministrul indonezian al sănătăţii au lansat serviciul de internet prin sateliţi Starlink pentru sectorul sănătăţii

Elon Musk şi ministrul indonezian al sănătăţii au lansat serviciul de internet prin sateliţi Starlink pentru sectorul sănătăţii Elon Musk şi ministrul indonezian al Sănătăţii,...

Vladislav Ursu, primul tenismen moldovean, calificat la Jocurile Olimpice de Vară

Vladislav Ursu, primul tenismen moldovean, calificat la Jocurile Olimpice de Vară Premieră pentru sportul moldovenesc. Jucătorul de tenis de masă Vladislav Ursu s-a calificat la...

Duel la distanţă: ‘Joe-escrocul’, spune Trump despre Biden; Preşedintele afirmă că rivalul său republican este ‘dezechilibrat’

Duel la distanţă: 'Joe-escrocul', spune Trump despre Biden; Preşedintele afirmă că rivalul său republican este 'dezechilibrat' Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden...

Atacurile cu drone ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului (Pentagon)

Atacurile cu drone ucrainene au afectat 14% din capacitatea Rusiei de rafinare a petrolului (Pentagon) Atacurile cu drone ucrainene asupra instalațiilor rusești din acest an...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.