Cine este ‘Doc’, medicul lui Biden, cel care nu i-a recomandat niciodată președintelui să efectueze un test cognitiv

Publicat:

Cine este ‘Doc’, medicul lui Biden, cel care nu i-a recomandat niciodată președintelui să efectueze un test cognitiv

Rezultatul dezbaterii i-a făcut pe mulți să ridice semne de întrebare cu privire la starea de sănătate a președintelui american Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a dat vina pe oboseală și a îndreptat degetul spre omul pe care acesta îl numește, pur și simplu, “Doc”, potrivit The Washington Post.

Kevin O’Conner este medicul personal al lui Biden încă din 2009, însă până acum a preferat să rămână în umbră, puține detalii fiind cunoscute despre acesta, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

Episoadele de confuzie și gafele președintelui Joe Biden au existat încă de la începutul mandatului, însă apropiații acestuia susțin că, în ultimele câteva luni, astfel de momente au loc tot mai frecvent, lucru remarcat chiar și de oficiali străini.

Președintele părea uneori „într-o altă lume”, a spus un oficial european prezent la summitul G7, deși în alte rânduri, el a fost atent și ager în timpul întâlnirilor.

Înainte de prestația dezastruoasă a lui Biden în dezbaterea cu Trump, mai mulți actuali și foști oficiali au observat că președintele părea din ce în ce mai confuz și obosit, sau că pierdea firul conversației.

Biden a dat vina pe programul încărcat

Liderul de la Casa Albă a dat, în repetate rânduri, vina pe programul solicitant pentru prestația slabă. El a traversat de două ori Oceanul Atlantic pentru întâlniri cu liderii străini, înainte de a zbura spre California, pentru o strângere de fonduri, iar apoi spre Camp David, unde s-a pregătit pentru dezbatere.

Potrivit celor care s-au întâlnit cu Biden în timpul călătoriile sale în Europa, acesta a avut momente de acuitate în cadrul unor reuniuni importante, inclusiv o sesiune complexă privind folosirea veniturilor obținute din activele rusești pentru a ajuta Ucraina, dar și momente de confuzie.

Personajul-cheie din spatele deciziilor medicale

Decizia de a nu face un test cognitiv a fost supravegheată chiar de medicul său personal, Kevin O’Connor. Un oficial al Casei Albe a declarat că acesta nu i-a recomandat niciodată lui Biden să efectueze un test cognitiv.

Întrebat într-un interviu ABC dacă a efectuat astfel de teste, Biden a declarat că este consultat în mod constant și că nimeni nu i-a spus că trebuie să o facă.

Spre deosebire de unii medici ai președintelui, O’Connor, în vârstă de 58 de ani, doctor în medicină osteopatică și colonel în retragere, a ales să rămână în umbră până acum și nu a apărut la pupitrul Casei Albe pentru a răspunde la întrebări legate de starea de sănătate a președintelui american.

Acesta a refuzat în mod constant majoritatea solicitărilor de interviu și nu a ieșit să vorbească nici măcar când Biden s-a îmbolnăvit de COVID-19 în 2022.

Alți specialiști nu sunt de acord cu medicul lui Biden

Trei dintre foștii colegi ai lui O’Connor din unitatea medicală de la Casa Albă, au declarat, sub anonimat, că prestația lui Biden sugerează să președintele ar trebui să fie, totuși, supus unui test cognitiv.

De asemenea, Ira Monka, un medic care l-a vizitat pe O’Connor la Casa Albă în acest an, a declarat că, în opinia sa, Biden ar trebui să treacă măcar printr-o examinare inițială, care să determine dacă sunt necesare și alte teste.

“Unele dintre poticniri și lipsa cuvintelor, orice s-ar întâmpla, ar fi un semn care să spună că poate această persoană are nevoie – nu poate – această persoană ar trebui să facă teste doar pentru a exclude faptul că ar putea exista unele modificări”, a declarat Monka.

Testele cognitive implică de obicei exerciții care evaluează memoria pe termen scurt, atenția și alte funcții-cheie și pot fi însoțite de o examinare fizică, precum evaluarea capacității unei persoane de a efectua mișcări rapide.

Medicul președintelui păstrează tăcerea

Întrebat de ce nu i-a administrat teste cognitive președintelui, O’Connor a refuzat, prin intermediul unui purtător de cuvânt al Casei Albe, să răspundă.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Andrew Bates, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, a declarat într-un e-mai că “dr. O’Connor este un profesionist medical de talie mondială” a cărui “expertiză unică este căutat în întreagă comunitate medicală”.

Deși Casa Albă a susținut inițial că Biden nu a fost supus niciunui  examen medical după dezbatere, Biden le-a spus ulterior guvernatorilor că a fost la medicul său în zilele care au urmat.

O’Connor nu l-a însoțit pe Biden la dezbatere din cauza unui deces în familie și a fost înlocuit de un alt membru al unității, a informat un oficial de la Casa Albă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.