Cine este noul CEO la Twitter: un expert în învățare automată și AI în vârstă de 37 de ani

Publicat:

  • Jack Dorsey, fondatorul Twitter, a anunțat luni că își va da demisia din funcția de CEO al site-ului de socializare.
  • Dorsey l-a ales pe fostul CTO și inginer indian-american Parag Agrawal ca înlocuitor.

Parag Agrawal este noul CEO la Twitter.

Agrawal este șeful tehnologiei Twitter din 2017, dar s-a alăturat Twitter în 2011 ca inginer specializat în inteligență artificială și învățare automată.


Într-un anunț adresat personalului luni dimineață, Agrawal a spus că prioritățile sale în calitate de CEO includ îmbunătățirea condițiilor de muncă și ajutarea Twitter să își actualizeze „obiectivele ambițioase”.

Agrawal a preluat controlul într-o perioadă promițătoare pentru Twitter, o companie care s-a chinuit în trecut să crească numărul de utilizatori și să facă profit.

Într-un apel din iulie cu investitorii, Twitter a raportat o creștere a veniturilor anuale cu 74%, la 1,19 miliarde de dolari, și a utilizatorilor activi zilnici monetizabili cu 11%, până la 206 milioane.

Compania a lansat recent și Twitter Blue, un serviciu de abonament de 3 USD mult așteptat care, printre alte caracteristici, permite utilizatorilor să anuleze tweet-urile.

„Recunosc că unii dintre voi mă cunosc bine, alții doar puțin, iar alții deloc”, le-a spus Agrawal angajaților. „Să ne considerăm la început – primul pas către viitorul nostru.”

Agrawal a avansat învățarea automată în timpul mandatului său ca CTO

În calitate de șef al tehnologiei, Agrawal a supravegheat strategia tehnică a Twitter și îmbunătățirea vitezei de dezvoltare, potrivit unui comunicat.

Agrawal a lucrat la abordarea prejudecăților algoritmice în perioada în care a fost CTO.

De exemplu, Agrawal a schimbat algoritmul de tăiere a imaginilor Twitter pentru a se baza mai puțin pe învățarea automată, după ce utilizatorii au observat că imaginile de pe site au decupat oamenii de culoare și au centrat în schimb fețele albe.

„Prejudecățile în sistemele [ deînvățare automată] este o problemă la nivel de industrie și una pe care ne angajăm să o îmbunătățim pe Twitter”, a scris Agrawal într-o postare pe blog din octombrie 2020. „Suntem conștienți de responsabilitatea noastră și dorim să depunem eforturi pentru ca toată lumea să înțeleagă mai ușor cum funcționează sistemele noastre.”

Agrawal a condus, de asemenea, inițiativa ambițioasă Blue Sky a Twitter, care finanțează ingineri pentru a dezvolta un peisaj de social media descentralizat. Platforma descentralizată ar muta responsabilitățile de moderare de la inginerii și managerii Twitter la o bază mai largă de utilizatori pe Blue Sky, a raportat TechCrunch.

Parag a primit primul titlu de Distinguished Engineer al Twitter, ajutând la creșterea audienței platformei prin ingineria veniturilor și a consumatorilor.

Agrawal a promovat relații puternice cu alți lideri tehnologici

Agrawal are o relație anterioară cu fostul lider AWS Andy Jassy, ​​care a petrecut 15 ani pentru a crește AWS la o afacere de 40 de miliarde de dolari, înainte de a-l înlocui pe Jeff Bezos ca CEO al Amazon la începutul acestui an.

Twitter a anunțat în 2020 un plan de a furniza termene folosind Amazon Web Services. Decizia a marcat prima dată când Twitter a folosit un cloud public pentru a furniza servicii în timp real, potrivit ZDNet.

„Foarte încântat de lucrul cu @paraga și întreaga echipă @Twitter pentru a ajuta la alimentarea traficului global în timp real al acestei platforme vibrante cu servicii și #infrastructură @AWScloud”, a spus Jassy într-un tweet.

Soția lui Agrawal este un capitalist de risc și medic

Soția lui Agrawal, Vineeta, este partener general la Andreessen Horowitz, care conduce investiții în companii de biologie, inclusiv terapie, diagnosticare și sănătate digitală, potrivit biografiei sale.

VC este, de asemenea, certificată în medicină internă și are o diplomă de licență de la Stanford, o diplomă de medicină de la Harvard și un doctorat de la MIT.

Cei doi cresc un fiu de trei ani.

Agrawal se alătură unei liste tot mai mari de imigranți indio-americani care conduc cele mai mari firme de tehnologie din țară.

Noul director executiv al Twitter li se alătură CEO-ului Microsoft, Satya Nadella, și CEO-ului Google, Sundar Pichai, în diversificarea topului Big Tech.

Conform LinkedIn, Agrawal a urmat cursurile la Atomic Energy Central School din statul Maharashtra din India. Agrawal și-a primit diploma de licență de la Institutul Indian de Tehnologie din Bombay și titlul de doctor în informatică de la Universitatea Stanford.

Agrawal va fi, de asemenea, printre cei mai tineri directori executivi care au condus mari firme de tehnologie la 37 de ani, de aceeași vârstă cu Mark Zuckerberg.

„Îți doresc tot ce este mai bun în viitor @jack și felicitări @paraga și @btaylor – încântați de viitorul Twitter!” Pichai a scris într-un tweet luni după-amiază.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.