Cine „fură” și cine „aiurește”? Scandal ca între autorități

Publicat:

Cine „fură” și cine „aiurește”? Scandal ca între autorități

Scandalul legat de activitatea grupelor cu program prelungit în școlile primare din Chișinău a luat amploare, iar primarul și consilierii PAS au trecut la insulte și acuzații pe rețelele de socializare.

Citește și: După acuzațiile lui Ion Ceban, Ministerul Finanțelor reacționează : „Volumul transferurilor de la bugetul de stat către bugetul municipal Chișinău s-a majorat în 2024”


Consiliera PAS, Zinaida Popa a reacționat pe pagina sa de socializare cu remarca „asta primarul, serios aiurește”, după ce primarul Ceban s-a arătat „revoltat” de protestul celor de la PAS în legătură cu închiderea grupelor, care de facto, zice el, nu se închid, în condițiile în care autoritățile centrale nu susțin financiar administrația locală.

„Voi furați chișinăuienii și le sunteți datori. Chișinăul contribuie semnificativ la formarea bugetului de stat și virează 23 miliarde de lei, dintre care doar 13% sunt redirecționați înapoi către municipiu. Voi sunteți datori Chișinăului și nu fluturați cu cifre și nu manipulați oamenii”, a scris Ceban pe pagina sa de socializare.

La rândul lor, consilierii PAS i-au amintit primarului Ceban despre faptul că, până la această oră, bugetul municipiului Chișinău nu a fost încă adoptat și că, de facto, capitala beneficiază de surse importante alocate de la stat.

„…Dvs. veșnic va victimizați că cineva nu vă dă ceva. Ori, acele 18,1 mln de lei care au fost alocați suplimentar din bugetul de stat pentru infrastructură și drumuri,  21 mln de lei pentru educație nu sunt bineveniți pentru „Măria Sa primarul”?! Aveți alergie la bani care vin de la guvernarea PAS, domnule Primar?”, i-a răspuns consiliera PAS, Zinaida Popa, edilului.

Popa i-a recomandat lui Ceban să „ia exemplu” de la guvernarea PAS și să se „apuce de treabă”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.