Cine sunt noii miniștri din Guvernul Recean

Publicat:

Noii miniștri din Guvernul Recean depun jurământul de învestire în aceste clipe, în prezența președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

Astfel, noul ministru al Afacerilor Interne este Adrian Efros, al Educației este Dan Perciun, iar Andrei Spînu va ocupa fotoliul ministrului Infrastructurii, transmite Știri.md.


Șefa statului, Maia Sandu, a venit cu câte un mesaj pentru fiecare ministru în parte și a explicat de ce au fost aleși pentru aceste funcții.

Citește și : Nemerenco: Nu avem nicio intenție să închidem spitalele

„Am certitudinea că inițiativa și insistența și capacitățile lui Dan de a învăța și de a pătrunde în cel mai mic detaliu, dar în același timp și de a vedea lucrurile în ansamblu o să ne ajute să accelerăm în domeniul educației”, a declarat Sandu.

Cât despre Andrei Spînu, Sandu a spus că acesta „și-a asumat o lovitură de imagine, încercând să rezolve probleme extrem de complicate și le-a rezolvat”.

Despre noul ministru MAI, șefa statului a menționat că „Adrian Efros are o experiență vastă în domeniul securității și menținerii păcii. S-a manifestat ca un foarte bun coordonator al Centrului de gestionare a crizei după invazia Rusiei în Ucraina”.

La rândul său, Dorin Recean i-a mulțumit Maiei Sandu pentru că a acceptat numirea celor trei candidați. „Le mulțumesc Anei Revenco, lui Anatol Topală și Liliei Dabija pentru dedicarea și efortul pe care l-au depus. Bun venit noilor miniștri”.

Știri.md reamintește că ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, și ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, au fost demiși pe 14 iulie, ca urmare a incidentului de pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Citește și : Modificările Codului Rutier: 5.000 de șoferi au fost amendați pentru că au depăşit limita de viteză

Guvernul Recean a fost învestit pe 16 februarie 2023, cu votul a 62 de deputați. În discursul său de atunci din plenul Parlamentului, Dorin Recean a vorbit despre principalele priorități ale planului de guvernare: asigurarea disciplinei și ordinii în instituțiile statului, dezvoltarea economică, menținerea păcii și stabilității în Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Donațiile părinților către școli ar urma să fie legalizate. Proiectul de lege a trecut de etapa consultărilor publice

Donațiile părinților către școli ar urma să fie legalizate. Proiectul de lege a trecut de etapa consultărilor publice Luna aceasta pe masa miniștrilor ar urma...

75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări: Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori la a monumentul...

75 de ani de la cea de-a doua operațiune de deportări: Maia Sandu, Igor Grosu și Dorin Recean au depus flori la a monumentul...

Dorin Recean, întrevedere de rămas-bun cu directorul adjunct al USAID în R.Moldova, John P. Riordan

Dorin Recean, întrevedere de rămas-bun cu directorul adjunct al USAID în R.Moldova, John P. Riordan Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere de rămas-bun cu...

Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski

Oazu Nantoi a primit Ordinul pentru Merit, oferit de către președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Oazu Nantoi, a primit Ordinul...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.