În ciuda reacţiilor internaţionale, Israelul continuă epurarea din Cisiordania. O familie de palestinieni a fost EVACUATĂ pentru a face loc coloniştilor evrei

Publicat:

Poliţia israeliană a evacuat marţi o familie palestiniană din casa pe care aceasta o ocupa de 50 de ani în Ierusalimul de Est, transmite France Presse.

În opinia susţinătorilor familiei Shamasneh, măsura ar fi fost luată pentru a se face loc coloniştilor evrei în cartierul respectiv din Ierusalimul de Est, partea palestiniană a Ierusalimului anexată şi ocupată.


Mai mulţi bărbaţi evrei au intrat în locuinţa în cauză sub protecţia poliţiei de îndată ce evacuarea s-a încheiat, a constatat un cameraman al AFP, după cum relatează şi agerpres.

Le Figaro

Soarta familiei Shamasneh s-a aflat în atenţia ONG-urilor ostile procesului de colonizare şi a diplomaţilor care urmăresc evoluţiile din Ierusalimul de Est, una dintre chestiunile cele mai spinoase ale conflictului israeliano-palestinian.

Citeşte şi: Rusia SUSPENDĂ circulaţia feriboturilor între Vladivostok şi Coreea de Nord

Poliţiştii s-au prezentat la primele ore ale dimineţii în mica locuinţă, cu o suprafaţă de câţiva zeci de metri pătraţi unde trăia Fahmiyeh Shamasneh (75 de ani), soţul său, bolnav, în vârstă de 84 de ani, fiul lor şi familia acestuia, şi i-au forţat să plece. ”Nu există nedreptate mai mare decât aceasta. Probabil vom dormi pe stradă”, a spus Fahmiyeh Shamasneh.

Familia Shamasneh a fost evacuată în virtutea unei decizii a justiţiei israeliene.

Israelul consideră oraşul Ierusalim drept capitala sa indivizibilă. Comunitatea internaţională nu recunoaşte însă anexarea (Ierusalimului de Est, n.r.) şi consideră colonizarea teritoriilor ocupate, ilegală din punctul de vedere al dreptului internaţional, drept un obstacol în calea păcii.

În ceea ce-i priveşte, palestinienii vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat la care aspiră.

Familia Shamasneh a locuit în casa respectivă începând din 1964. Locuinţa le aparţinea evreilor înainte de 1948. Aceştia, la fel ca alte câteva mii, au fugit atunci când iordanienii s-au instalat în Ierusalimul de Est în timpul primului război arabo-israelian care a lăsat, de asemenea, fără locuinţe mii de palestinieni.

Odată cu cucerirea Ierusalimului de Est de către Israel în 1967, familia Shamasneh şi locatarii palestinieni aflaţi în situaţie similară au trecut sub autoritatea unui organism israelian.

Citeşte şi: STARE de URGENŢĂ în Florida. De-abia au scăpat de Harvey şi americanii se pregătesc de un nou uragan puternic – FOTO/VIDEO

Începând din 2009, acest organism a trecut evacuarea locuinţelor, cu contribuţia moştenitorilor foştilor proprietari evrei şi concursul unui avocat cunoscut pentru legăturile sale cu organizaţiile coloniştilor, potrivit organizaţiei israeliene intitulate ‘Pace acum’.

În 2013, judecătorii israelieni au decis că membrii familiei Shamasneh trebuie să părăsească locuinţa în care trăiau în Ierusalimul de Est. Între timp, moştenitorii casei şi-au vândut bunurile unei societăţi cu sediul în SUA.

Autorităţile israeliene au notificat recent familia Shamasneh că trebuie să plece din locuinţă.

De la câteva sute în 1967, evreii au ajuns în prezent la circa 195.000 dintr-o populaţie totală de 450.000 de persoane a Ierusalimului de Est.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.