Civilii sirieni sunt supuşi violenţelor şi distrugerilor de două ori pe săptămână – studiu

Publicat:

Civilii sirieni sunt supuşi violenţelor şi distrugerilor în medie de două ori pe săptămână, a declarat joi o organizaţie umanitară, evidenţiind situaţia periculoasă în care se găseşte populaţia în contextul în care războiul civil sângeros din Siria intră în al optulea an, relatează Reuters, conform agerpres.

Sondajul a fost efectuat de Mercy Corps pe un eşantion de 1.600 de persoane în peste 120 de comunităţi din Siria.


Citeşte şi: Favor pentru Prima Doamnă. Părinţii Melaniei Trump au primit rezidenţă americană

Studiul, sprijinit de guvernul britanic, constată că civilii au experimentat aproximativ două incidente în fiecare săptămână legate de conflict anul trecut, unele provocând răni sau decese, iar altele distrugând case, şcoli, clinici şi moschei.

Realitatea din sudul şi centrul Siriei, unde se află zonele cele mai asediate, este deosebit de sumbră, cu rezidenţi supuşi la aproximativ trei astfel de incidente pe săptămână, potrivit sondajului.

Aceste comunităţi au avut în medie 65 de civili ucişi, 25 de case rase de pe faţa pământului şi mai mult de cinci spaţii publice distruse în anul precedent.

“De la începutul anului, situaţia în unele părţi ale Siriei s-a deteriorat grav”, a declarat, pentru Reuters, Ingy Sedky, purtătoare de cuvânt a Comitetului Internaţional al Crucii Roşii în Siria.

“Unele familii au încetat să-şi trimită copiii la şcoală, pentru că nu mai este sigur. Prin urmare, există acest gen de insecuritate în rândul rezidenţilor”, a adăugat ea.

Citeşte şi: ATAC armat în faţa ambasadei americane din Muntenegru. Un bărbat a detonat BOMBA pe care o avea asupra sa

Într-un nou val de violenţă, loviturile aeriene ale guvernului asupra zonei controlate de rebeli lângă Damasc, Ghouta de Est, au ucis peste 300 de persoane, inclusiv copii, de duminică noapte.

Emisarul Naţiunilor Unite pentru Siria, Staffan de Mistura, a cerut un armistiţiu, iar agenţiile de asistenţă umanitară caută să obţină acces la cei prinşi de bombardamente.

Războiul civil a lăsat de asemenea mulţi sirieni în întreaga ţară vulnerabili la lipsuri de alimente şi strămutări, se arată în studiu.

Aproximativ jumătate dintre cei chestionaţi au afirmat că nu au avut mâncare în casă cel puţin o dată în ultima lună, în timp ce o cincime au spus că unul sau mai mulţi membri ai gospodăriei lor s-au culcat flămânzi.

Citeşte şi: Fostul preşedinte bolivian este judecat în Florida

În medie, sirienii strămutaţi în interiorul ţării au declarat că s-au mutat de aproape patru ori de la începutul războiului.

Peste 6 milioane de persoane şi-au abandonat locuinţele în Siria.

Alistair Burt, ministrul britanic pentru Orientul Mijlociu, a anunţat că Marea Britanie oferă un pachet de asistenţă de urgenţă de până la 15 milioane de lire sterline (21 milioane de dolari) pentru a aduce apă curată pentru 575.000 de persoane în Idlib, unde violenţele s-au intensificat de asemenea în ultimele săptămâni.

“În timp ce conflictul brutal intră în al optulea an, acest raport important dezvăluie realitatea îngrozitoare a vieţii de zi cu zi în Siria”, a declarat Burt într-un comunicat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.