CNA a publicat o înregistrare cu Ilan Șor cu privire la finanțarea ilegală a unor partide politice

Publicat:

Centrul Național Anticorupție a publicat o secvență audio dintre fugarul Ilan Șor și o persoană necunoscută cu privire la finanțarea ilegală a unor partide politice.Potrivit oamenilor legii, discuția dintre Ilan Șor și un bărbat pe nume Adrian a fost înregistrată pe 6 august.

  Alexandr Nesterovschi și Irina Lozovan au fost reținuți după ce procurorul general interimar, Ion Munteanu, a cerut în plenul Parlamentului ridicarea imunității celor doi.


Citește și : Starea de urgență, prelungită în R. Moldova!

Mai exact, Ion Munteanu a prezentat la 21 septembrie, în plenul Parlamentului, cinci cereri. Două dintre cererile recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatei Irina Lozovan, pe faptul săvârșirii mai multor acțiuni prevăzute în Codul penal: acceptarea cu bună-știință a finanțării partidului politic din partea unui grup criminal organizat; spălarea banilor săvârșită de un grup criminal organizat în proporții deosebit de mari.

Potrivit informațiilor prezentate de Procuratura Generală, grupul criminal organizat condus de Ilan Șor a inițiat finanțarea ilegală a Partidului Politic „Renaștere”.

Citeşte şi: O altă durere de cap pentru autorităţi: Capacitatea redusă a gazoductului transbalcanic

 

Deputata Irina Lozovan, chiar dacă știa că mijloacele financiare sunt ilicite, a acceptat finanțarea partidului politic pentru consolidarea acestuia pe arena politică a Republicii Moldova în interesul grupului criminal organizat.

Celelalte trei cereri recepționate se referă la încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziționării și trimiterii în judecată a două cauze penale în privința deputatului Alexandr Nesterovschi.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO// Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric

Atac cu rachete la Kiev. A fost distrus și un spital pediatric Peste 40 de rachete de diferite tipuri au fost lansate astăzi împotriva Ucrainei vecine,...

Un drum de o importanţă vitală se închide în România

Un drum de o importanţă vitală se închide în România De astăzi circulaţia pe drumul Valea Oltului, unul dintre cele mai tranzitate drumuri din România,...

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei

Acident grav pe drumul care leagă Chișinăul de Orhei O tânără de 18 ani a ajuns la spital în urma unui grav accident care s-a...

Carburanții continuă să se scumpească

Carburanții continuă să se scumpească Carburanții continuă să se scumpească. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit noi prețuri maxime de referință pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.