CNA şi DIICOT îşi dau mâna pentru a face curăţenie în dosarul „Mioara”

Publicat:

CNA şi DIICOT îşi dau mâna pentru a face curăţenie în dosarul „Mioara”

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) din România s-a implicat în acțiunile de urmărire penală care se referă la întreprinderea „Mioara” din Bălți. Oamenii legii au desfășurat percheziții în mai multe orașe de peste Prut, la domiciliile bănuiților.

Citeşte şi: Un copil s-a împuşcat MORTAL cu arma tatălui său – Stiripesurse.md


Conform Centrului Național Anticorupție (CNA), au fost sechestrate bunuri în valoare de circa 1,5 milioane de euro. Printre acestea se numără conturi bancare și bunuri imobile, aflate în jurisdicția României.

„Operațiune comună a ofițerilor CNA și ofițerilor din România a fost desfășurată dintr-un dosar de spălare de bani, rezultat dintr-o însușire istorică a 75,11% din patrimoniul Republicii Moldova, deținut în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți”, precizează reprezentanții CNA.

CNA şi DIICOT îşi dau mâna pentru a face curăţenie în dosarul „Mioara”

CNA, Procuratura și Serviciului Prevenire și Combatere a Spălării Banilor (SPCSB) cercetează implicarea unui grup de persoane cu diverse funcții în cadrul societății pe acțiuni „Mioara” din municipiul Bălți într-o schemă de spălare de bani. Conform probelor acumulate anterior, bunurile întreprinderii, constituite dintr-un complex de construcții de producere și un teren de 8 hectare, ar fi fost însușite de un grup de persoane care ulterior au efectuat tranzacții încrucișate și au încheiat împrumuturi dubioase.
Deși faptele de însușire a proprietății statului Republicii Moldova au fost constatate prin decizie definitivă și irevocabilă a Curții Supreme de Justiție (CSJ) în anul 2016, grupul de persoane a intrat în proprietatea bunurilor imobile, o parte din care au fost înstrăinate în schimbul a circa 80 de milioane lei, de care urma să beneficieze statul.
În februarie 2024, oamenii legii anunțau că de la o suspectă au fost ridicate trei telefoane mobile, o mapă cu acte referitoare la tranzacții, contracte privind înstrăinarea bunurilor societății „Mioare”, un card de memorie și un server pentru stocarea informației. Se mai anunța că suspecta ar fi transferat 1,5 milioane de euro, în tranșe mici, pe un cont de la o bancă din România.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Avionul pilotat de inteligența artificială a început să depășească performanțele piloților umani

Avionul pilotat de inteligența artificială a început să depășească performanțele piloților umani Zborul deasupra bazei aeriene Edwards, la care secretarul Forțelor Aeriene Frank Kendall a...

Cercetătorii Holocaustului folosesc inteligența artificială pentru a căuta victime necunoscute

Cercetătorii Holocaustului folosesc inteligența artificială pentru a căuta victime necunoscute Cercetătorii din Israel apelează la inteligența artificială pentru a răscoli grămezi de documente în încercarea...

Înainte de sosirea flăcării olimpice, gunoaiele se acumulează pe străzile din Marsilia

Înainte de sosirea flăcării olimpice, gunoaiele se acumulează pe străzile din Marsilia Din 1 mai, gunoierii din Marsilia sunt în grevă pentru a cere condiții...

Afaceristul care și-a lăsat compania angajaților, prin testament. Moartea sa a stârnit un val de emoție

Afaceristul care și-a lăsat compania angajaților, prin testament. Moartea sa a stârnit un val de emoție Gestul unui antreprenor din Italia a stârnit, la moartea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.