CNAS a început finanțarea prestațiilor sociale pentru luna iulie

Casa Națională de Asigurări Sociale anunță despre executarea finanțării primei tranșe a pensiilor și alocațiilor sociale în valoare de 73 de milioane de lei pentru luna iulie, transmite IPN.

Finanțarea pensiilor și alocațiilor sociale achitate prin intermediul instituțiilor bancare va fi pe data de 2 iulie, iar pe data de 4 iulie urmează a fi finanțate alocațiile nominale de stat și alocațiile lunare de stat.


Citește și: De unde vom procura energie electrică în luna iulie

Transferul pentru indemnizațiile unice la nașterea copilului, indemnizațiile pentru creșterea copiilor, indemnizațiile pentru creșterea copiilor gemeni și indemnizațiile paternale vor fi finanțate în zilele de 1, 9, 16 și 23 iulie. Indemnizațiile pentru incapacitate temporară de muncă și indemnizațiile de maternitate vor fi finanțate în data de 5,11 și 23 iulie.

„CNAS depune continuu efort pentru a simplifica accesul cetățenilor la informații utile din domeniul asigurărilor sociale de stat și a îmbunătăți procesul de interacțiune cu plătitorii de contribuții la Bugetul de Asigurări Sociale de Stat”, se menționează într-un comunicat de presă al instituției.