Codreanu: Cu un buget de 30 miliarde de lei, Ceban a avut resursele pentru a face din Chișinău un oraș mai bun

Publicat:

Candidatul la funcția de primar general al municipiului Chișinău Ruslan Codreanu a vorbit despre cum au fost gestionați banii locuitorilor Capitalei în ultimii patru ani și pe ce s-a cheltuit 1,5 miliard de euro.

„Cu un buget de 30 miliarde de lei, echivalentul a 1,5 miliarde de euro, Ion Ceban a avut resursele pentru a face din Chișinău un oraș mai bun pentru toți locuitorii săi. Cu toate acestea, nu s-a putut observa o gestionare transparentă a acestor fonduri. Nu a fost prezentat un raport detaliat privind cheltuielile și investițiile, nu s-a asigurat o transparență bugetară adecvată”, susține Codreanu.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Acesta a mai spus că, de asemenea, „s-au adăugat datorii de un miliard de lei la băncile comerciale, cu o dobândă de 23%, prețul pentru o călătorie s-a majorat de trei ori, iar datoria de un miliard de la Termoelectrica așa și a rămas nerezolvată”. În plus, Codreanu spune că „în tot acest timp „Apă-Canal” a fost adusă la faliment”.

Totodată, candidatul la șefia Capitalei a vorbit despre terenuri și care care au fost privatizate. Acesta a accentuat că aceste 30 de miliarde de lei și datoriile asociate aparțin cetățenilor, „fiind rezultatul impozitelor și taxelor plătite de către agenții economici”. De aceea, potrivit lui Codreanu, „este vital să se asigure o gestionare responsabilă a acestor resurse”.

„Dacă ar fi să împărțim 30 miliarde la fiecare locuitor al Chișinăului, rezultă aproximativ 40.000 de lei per persoană. Acești bani puteau aduce o schimbare semnificativă în calitatea vieții noastre”, susține Ruslan Codreanu.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

Acesta a accentuat care au fost cele mai mari probleme ale Capitalei în toți acești patru ani: 63 de întreprinderi municipale au falimentat; ÎMGFL-uri și datoria de un miliard la Termoelectrica; mărirea cheltuielilor administrative și majorarea numărului de angajați la primărie; deficitul bugetar: datoriile de un miliard la bănci; donatorii obscuri și lucrările slabe, și altele. 

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație

Pompierii avertizează populația despre riscul izbucnirii incendiilor de vegetație Inspectoratul General pentru Situații de Urgență /IGSU/ avertizează populația despre riscul izbucnirii focarelor de ardere a vegetației...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.