Coloniştii evrei îşi fac singuri dreptate într-un sat populat de palestinieni în Cisiordania: ‘Au tras înspre noi cu muniţie reală!’

Publicat:

Colonişti israelieni au atacat în cursul nopţii de luni spre marţi palestinieni în satul Huwara din Cisiordania ocupată, scena unor atacuri violente săptămâna trecută din partea a zeci de colonişti care doreau să răzbune împuşcarea a doi fraţi israelieni, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Huwara, un sat palestinian situat lângă un punct de control important, a devenit cel mai recent punct fierbinte între israelieni şi palestinieni după luni de înrăutăţire a securităţii în Cisiordania ocupată.


Citeşte şi: Ministrul german al apărării vizitează trupele NATO din Lituania şi are discuţii cu guvernul de la Vilnius – Black News

Armata şi poliţia de frontieră israeliene au dispersat mulţimi în ceea ce armata a descris ca ‘un număr de revolte violente’ în Huwara, iar imagini video postate pe reţelele sociale au arătat un grup de tineri îmbrăcaţi în negru atacând o maşină palestiniană, înainte ca şoferul să reuşească să fugă.

‘Au tras înspre noi cu muniţie reală. Dumnezeu ne-a ajutat’, a declarat Omar Khalifa, care tocmai făcuse cumpărături la supermarket şi urcase în maşină cu familia când a avut loc atacul.

În alte imagini apar soldaţi israelieni dansând alături de colonişti israelieni de sărbătoarea evreiască Purim. ‘Huwara a fost cucerită, domnilor!’, se aude o voce în ebraică.

Incidentele din Huwara, pe lângă faptul că au alimentat furia palestinienilor, au scos la iveală divergenţe în politica israeliană care fuseseră deja adâncite de o luptă legată de o reformă a sistemului de justiţie promovată de guvernul religios-naţionalist al premierului Benjamin Netanyahu.

‘Un grup de colonişti huligani, în mijlocul sărbătorii de Purim, au atacat trecători nevinovaţi în satul Hiwara’, a scris pe Twitter lidera Partidului Muncii (opoziţia de centru-stânga), Merav Michaeli.

‘Acesta nu este ”tineretul marginal” – acesta este curentul principal, sprijinit de membri-cheie ai guvernului actual. Ambii distrug Israelul’, a adăugat ea.

Citeşte şi: Coreea de Nord va interpreta ca o ‘clară declaraţie de război’ interceptarea rachetelor sale – Black News

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a reiterat în cursul nopţii apelurile către ambele părţi la reducerea tensiunilor în Cisiordania, unde forţele israeliene au omorât mai mult de 65 de palestinieni – luptători şi civili – în acest an.

În acelaşi interval, palestinienii au ucis 13 israelieni şi o turistă ucraineană, într-o serie de atacuri aparent necoordonate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Netanyahu în luptă cu armata israeliană (editorial)

Netanyahu în luptă cu armata israeliană Sara Netanyahu a acuzat săptămâna trecută la o întâlnire privată cu familiile ostaticilor că șefii armatei israeliene (IDF) încearcă...

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește

CNN: Războaie pentru energie se vor desfășura sub apă. Rusia se pregătește Cererea de energie electrică este în creștere, iar tot mai multe țări încearcă...

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă

Vulgarizarea patriotismului, rețeta Simion-Șoșoacă Prima și cea mai importantă lecție a alegerilor locale și europarlamentare este confiscarea patriotismului de către partidele extremiste AUR și SOS,...

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?

Chiar urmează să ne drogăm copiii ca să nu se mai îngrașe în halul acesta?   În loc să încercăm să ne schimbăm groaznicul sistem alimentar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.