Comisia de evaluare a procurorilor a fost inaugurată oficial

Publicat:

Comisia de evaluare externă a integrității etice și financiare a procurorilor a fost inaugurată oficial ieri, la data de 2 decembrie.

În cadrul evenimentului au participat prim-ministrul țării Dorin Recean, ministrul Justiției Veronica Mihailov-Moraru și ambasadorul Kent D. Logsdon.


Citeşte şi: Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală pornită pe numele deputatului Nesterovschi

„Statele Unite ale Americii sunt mândre să ofere sprijin financiar pentru procesul de evaluare a procurorilor”, se arată într-un comunicat oficial.

De menționat că, Comisia a fost înființată de Parlament la 24 noiembrie 2023 și are ca obiectiv evaluarea integrității etice și financiare a procurorilor din Republica Moldova.

Amintim că, Comisia de evaluare externă a procurorilor este constituită din șase membri, numiți cu votul a 3/5 din numărul deputaților aleși.

Membrii Comisiei Vetting vor evalua integritatea etică și financiară a procurorilor. Mai exact, vor verifica activele și cheltuielile, raportate la veniturile disponibile și declarate. De asemenea, vor fi verificate veniturile și cheltuielile nu doar ale subiecților evaluării, ci și ale membrilor familiilor acestora.

Citeşte şi: România, principala destinație a mărfurilor moldovenești

Urmează să fie evaluați extern circa 220 de procurori, precum și candidații la eventualele funcții vacante enumerate mai sus, care vor câștiga concursurile până în 2025.

Proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor în Comisia de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a procurorilor intră în vigoare la data adoptării.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău

Said-Muhmat Amaev este noul deputat în Parlamentul de la Chișinău Comuniștii și socialiștii vor avea un nou coleg în Parlament. Este vorba despre Said-Muhmat Amaev,...

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit

Viktor Orbán anunță o nouă ordine mondială este în devenire: Hegemonia Occidentului a luat sfârșit Premierul ungar Viktor Orbán a vorbit despre schimbările care au...

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu

Un nou deputat PAS în Parlament. Curtea constituțională a validat mandatul Anei Speianu Fracțiunea PAS are un nou deputat în Parlament. Magistrații de la Curtea...

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa

Prinţesa Kate va participa la o paradă militară în iunie, primul angajament oficial de la operaţia sa Prinţesa Kate va lua parte la tradiţionala paradă...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.