X

Comisia Europeană spune că nu vrea anchetă privind cauza morții lui Navalnîi

Comisia Europeană spune că nu vrea anchetă privind cauza morții lui Navalnîi

Peter Stano, purtător de cuvânt al Comisiei Europene, a afirmat marţi că nu este necesară o anchetă penală pentru a dovedi vina autorităţilor ruse în privinţa morţii disidentului Aleksei Navalnîi, transmite ANSA, scrie Agerpres.

Vicepremierul italian Matteo Salvini apreciase anterior că modul în care s-a produs decesul trebuie stabilit de medici şi magistraţi, menţionează aceeaşi agenţie. “Mi-e greu să îmi dau seama ce se întâmplă în Italia, cum pot judeca ce s-a întâmplat de cealaltă parte a lumii?”, s-a întrebat el retoric, a spus el, susţinând că deocamdată este imposibil de stabilit cine este vinovat, potrivit stiripesurse.ro.

Citește și : George Simion nu-i rămâne dator lui Recean: ‘Vrem o singură ţară!’

Solicitat să comenteze poziţia lui Salvini, Stano a declarat că “nu avem nevoie de anchete penale pentru a stabili exact ce a provocat moartea” disidentului.

Purtătorul de cuvânt a subliniat că Navalnîi a fost supus unor “intimidări continue” şi a reamintit că Italia a fost de acord cu declaraţia prin care Uniunea Europeană a condamnat Rusia pentru moartea acestuia. Văduva lui Navalnîi, Iulia Navalnaia, l-a acuzat pe preşedintele rus Vladimir Putin că este responsabil de moartea soţului ei. Ministrul italian de externe Antonio Tajani a declarat că Navalnîi a fost “ucis după ani de persecuţii pe nedrept”.

Citește și : Air Moldova nu mai este operator aerian. AAC a revocat certificatul

 

Tags: anchetacomisia europeanaMatteo SalviniNavalnîiPeter Stano
Externe