Comisia Europeană strânge cu ușa Apple, Meta şi Google: Anchetă amplă privind încălcarea legii pieţelor digitale a UE (surse)

Publicat:

Comisia Europeană strânge cu ușa Apple, Meta şi Google: Anchetă amplă privind încălcarea legii pieţelor digitale a UE (surse)

Apple, Meta Platforms și Google, parte a grupului Alphabet, se vor afla în centrul unei investigații cu privire la posibile încălcări ale legislației piețelor digitale (Digital Markets Act – DMA) din Uniunea Europeană. Potrivit unor surse avizate, această investigație ar putea conduce la impunerea de amenzi severe până la finalul anului, potrivit Reuters, citează News.ro.

Comisia Europeană va anunţa, probabil, investigaţiile, fie în acelaşi timp, fie una după alta, rapid, în zilele următoare, şi va emite decizii înainte ca mandatul şefului antitrust al UE, Margrethe Vestager, să se încheie în noiembrie, au spus persoanele, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Galbur: „Reunificarea cu România – unica soluție”

Încălcările DMA ar putea costa companiile până la 10% din cifra de afaceri anuală globală.

Regula emblematică a UE în domeniul tehnologiei impune companiilor să ofere utilizatorilor şi rivalilor mai multe opţiuni pentru a asigura condiţii de concurenţă echitabile.

Comisia a refuzat să comenteze. Apple, Meta şi Google nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

La începutul acestei săptămâni, Vestager a declarat într-un interviu pentru Reuters că noile comisioane ale Apple şi Meta pentru serviciile lor ar putea împiedica utilizatorii să se bucure de beneficiile DMA şi că acest lucru va face parte din orice investigaţie.

Ea a evidenţiat, de asemenea, tacticile folosite de unele companii pentru a denigra produsele sau serviciile rivale pentru a descuraja utilizatorii să treacă la acestea, spunând că nu este înţelept ca companiile să facă acest lucru.

Vestager a mai spus că doreşte să accelereze orice investigaţie DMA, urmărind să ia decizii, de preferinţă, în şase luni, astfel încât utilizatorii şi dezvoltatorii de aplicaţii să poată vedea roadele noilor reguli în curând.

În schimb, anchetele tradiţionale antitrust ale UE durează ani.

Rivalii celor trei companii au împărtăşit frustrările lor cu organul de control al concurenţei din UE, declarând că măsurile anunţate de companii pentru a-şi reconecta serviciile principale ale platformei sunt inadecvate.

Citește și: Condițiile moderne de trai au ajuns la Cociulia

DMA cere celor trei companii, precum şi Microsoft, Amazon.com şi ByteDance, proprietarul TikTok, pentru a permite utilizatorilor să elimine orice software sau aplicaţie preinstalată, dacă doresc, şi pentru a obţine consimţământul utilizatorilor pentru a-şi folosi datele în diferitele lor servicii sau pentru reclame personalizate.

Companiile nu au voie să-şi favorizeze serviciile sau produsele faţă de rivalii de pe platformele lor. Bloomberg a relatat pentru prima oară despre investigaţiile iminente conform legii pieţelor digitale asupra Apple, Meta şi Google.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina suspendă serviciile consulare pentru bărbaţii care ‘fug de armată’ peste hotare

Ucraina suspendă serviciile consulare pentru bărbaţii care 'fug de armată' peste hotare Ucraina a suspendat până la noi ordine serviciile consulare pentru cetăţenii care au...

Exerciții militare în zona de securitate. CUC: „Acțiuni provocatoare…”

Exerciții militare în zona de securitate. CUC: „Acțiuni provocatoare...” Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificată de Control califică „provocatoare” antrenamentele necoordonate la posturile forțelor mixte...

Israel/Hamas 400 de artişti irlandezi îndeamnă concurența să boicoteze Eurovision

Israel/Hamas 400 de artişti irlandezi îndeamnă concurența să boicoteze Eurovision Peste 400 de artişti irlandezi au îndemnat-o luni pe concurenta ţării lor la Eurovision, Bambie...

5 motive pentru care referendumul se face ACUM

5 motive pentru care referendumul se face ACUM Doina Gherman, vicepreședinte al Parlamentului, vicepreședinte al Partidului Acțiune și Solidaritate, a publicat un video în care...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.