Comisia Europeană susţine că UE ‘nu va fi niciodată cea care va provoca sfârşitul negocierilor’ privind Brexit

Publicat:

Comisia Europeană a anunţat luni că Uniunea Europeană nu va părăsi masa negocierilor şi rămâne angajată în obţinerea unui acord post-Brexit, în ceea ce pare o tentativă de a arunca vina preventiv în caz că discuţiile vor eşua, relatează DPA, potrivit agerpres.  

După o întâlnire cu ministrul britanic Michael Gove de luni, vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefkovic a declarat că Uniunea Europeană rămâne angajată să ajungă la un acord, în pofida ameninţărilor britanice de a încălca parţial acordul de retragere.


Citește și : Armenia cere la CEDO măsuri împotriva Azerbaidjanului

“UE nu va fi niciodată cea care va provoca sfârşitul negocierilor privind viitorul parteneriat între UE şi Regatul Unit”, a spus el.

Premierul britanic Boris Johnson vrea să creeze o “plasă de siguranţă” legală care să-i dea puterea de a trece peste o prevedere din acordul de retragere care ar impune reguli vamale post-Brexit diferite Irlandei de Nord faţă de restul Regatului Unit.

Drept răspuns, blocul comunitar “nu va ezita” să recurgă la o acţiune în instanţă dacă Regatul Unit va merge mai departe cu controversata lege a pieţei interne, a avertizat Sefcovic.

Legea a fost criticată pentru că încalcă atât legea internaţională, cât şi acordul de retragere pe care Londra şi Bruxellesul l-au semnat după ce au negociat termenii ieşirii Regatului Unit din UE.

Vezi și : Aleksei Navalnîi confirmă vizita lui Merkel

Ambele părţi au subliniat că timpul este tot mai scurt pentru a ajunge la un acord. Potrivit negociatorului şef al UE, Michel Barnier, un acord trebuie obţinut cel mai târziu până la sfârşitul lui octombrie.

O nouă rundă de negocieri urmează să înceapă marţi, iar în cadrul ei vor fi abordate problema spinoasă a pescuitului şi cea a regulilor de concurenţă egale.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.