Comisia Europeană va lua măsuri împotriva celor care nu respectă statul de drept

Publicat:

Comisia Europeană va lua măsuri împotriva celor care nu respectă statul de drept, a anunţat preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, scrie Reuters, potrivit news.ro.

„Comisia va rezista în faţa tuturor atacurilor asupra statului de drept”, a declarat Juncker în discursul său privind starea uniunii de la Parlamentul European, în Strasbourg.


Citește și: Verdict dur în Peru: Toți liderii unei gherile maoiste au fost condamnați pe viață

„Suntem în continuare foarte îngrijoraţi de situaţiile din unele state membre. Articolul 7 trebuie să fie aplicat oriunde statul de drept este ameninţat”, a adăugat el.

Comisia a început deja procedura privind statul de drept, denumită Articolul 7, împotriva Poloniei din cauza îngrijorărilor privind independenţa justiţiei. Varşovia şi-ar putea pierde dreptul de vot dacă va fi găsită vinovată.

De asemenea, Juncker a precizat că toate hotărârile Curţii Europene de Justiţie trebuie respectate, făcând referire, cel mai probabil, la comentariile viceprim-ministrului polonez, Jaroslaw Gowin, care afirmase că Polonia poate ignora astfel de decizii.

Citește și: MĂCEL în Afganistan. 68 de morți într-un atentat sinucigaș

„Trebuie să fim foarte clari: deciziile Curţii Europene de Justiţie trebuie să fie respectate şi implementate. Acest lucru este vital. Uniunea Europeană este o comunitate în care domneşte legea. Respectarea statului de drept şi a deciziilor Curţii nu este opţională”, a precizat Juncker.

Mai târziu, miercuri, Parlamentul European va decide dacă aceeaşi procedură ar trebui începută şi împotriva Ungariei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.