Comisia Europeană vrea măsuri mai dure împotriva traficului de persoane

Publicat:

Comisia Europeană vrea să ia măsuri împotriva traficului de persoane cu legi mai dure, inclusiv trecerea sub incidenţă penală a utilizării de servicii din partea victimelor acestui trafic, relatează dpa, potrivit agerpres.

Între aceste servicii se numără întreţinerea de relaţii sexuale şi angajarea de lucrători în construcţii, a menţionat la Bruxelles comisarul UE pentru afaceri interne, Ylva Johansson.


Citeşte şi: Miniştrii energiei din UE încearcă să ajungă la un acord asupra plafonării preţului gazului – Black News

Nu se poate tolera ca “utilizatorii de servicii ale persoanelor exploatate, care sunt conştienţi de această infracţiune, să rămână nepedepsiţi” , a spus Johansson.

În fiecare an, 7.000 de persoane din Uniunea Europeană devin victime ale traficului, a notat ea.

Totuşi, această cifră este “doar vârful aisbergului”, în realitate este mult mai mare decât atât, a subliniat comisarul european.

O mare majoritate a victimelor traficului sunt femei, în principal exploatate în scopuri sexuale, a mai remarcat Johansson, precizând că problema este în primul rând o problemă a UE, deoarece victimele provin în principal din blocul comunitar.

În comparaţie cu vânzarea de arme şi droguri, traficarea unei femei sau a unei fete în scopuri sexuale este mai profitabilă pentru infractori, deoarece “poţi vinde” corpul ei de mai multe ori, a spus Johansson.

Companiile descoperite responsabile pentru facilitarea acestui trafic trebuie să fie de asemenea sancţionate în mod obligatoriu, potrivit propunerii comisiei. Acest lucru este deocamdată voluntar pentru statele membre UE.

Citeşte şi: Accident HORROR! 19 oameni au murit într-un tunel din Afganistan – VIDEO – Black News

Căsătoria forţată şi adopţiile ilegale vor fi, de asemenea, considerate infracţiuni, în baza propunerilor comisiei. Aproximativ 23% dintre victimele înregistrate ale traficului sunt copii, a spus Johansson.

Statele membre ale UE şi Parlamentul European urmează să examineze examinează propunerile în acest sens ale CE.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.