Compania chineză producătoare de drone DJI, inclusă pe lista sa neagră economică a guvernului SUA

Publicat:

Compania chineză producătoare de drone SZ DJI Technology Co a fost inclusă vineri, alături de alte zeci de companii chineze, pe lista neagră economică a guvernului SUA care le împiedică să aibă acces la tehnologii americane, relatează Reuters şi AFP, scrie agerpres.

Reuters a relatat anterior că zeci de companii chineze au fost adăugate pe lista aşa-numită a entităţilor, inclusiv principalul fabricant de cipuri, Semiconductor Manufacturing International Corporation (SMIC).


Citește și : Mike Pence a fost vaccinat LIVE la tv – VIDEO

Concret, această desemnare împiedică companiile americane să exporte, fără licenţă, tehnologii de origine americană către firmele vizate.

Un reprezentant al DJI a fost contactat pentru a comenta informaţia, dar nu a răspuns până în prezent, scrie Reuters.

Potrivit AFP, DJI deţine în prezent 70% din piaţa mondială de drone.

Compania a fost deja vizată în noiembrie 2019 de autorităţile americane când Ministerul de Interne a consemnat la sol toate dronele fabricate în China sau cu componente chinezeşti, acuzându-le că reprezintă un risc pentru securitatea naţională.

Departamentul Comerţului a anunţat că adaugă DJI, cel mai mare fabricant de drone din lume, AGCU Scientech, China National Scientific Instruments & Materials Corporation (CSIMC) şi grupul Kuang-Chi, pe lista neagră pentru că cele patru companii “au permis încălcări ale drepturilor omului pe scară largă în China, prin intermediul colectării abuzive de eşantioane genetice sau prin supraveghere cu mijloace high-tech”.

Departamentul Comerţului a mai precizat că în unele cazuri cele patru companii au “facilitat exportul de către China a unor obiecte care ajută regimuri represive din întreaga lume, contrar intereselor de politică externă ale SUA”.

Potrivit AFP, care citează un înalt responsabil american care a făcut declaraţii sub protecţia anonimatului, în total 77 de entităţi ar fi fost incluse pe listă, care urmează să fie publicată vineri în jurnalul oficial al SUA.

Citește și : Pescuitul rămâne mărul discordiei între UE şi UK

În ceea ce priveşte SMIC, decizia este menită să facă presiune asupra fabricantului de cipuri, un campion naţional care a primit miliarde de dolari subvenţii de la stat şi care este în centrul eforturilor Beijingului de a ameliora autosuficienţa ţării în tehnologii critice.

“Avem probe tangibile că clienţii lor utilizează cipurile produse de SMIC pentru a ajuta armata chineză în domenii precum rachetele cu rază scurtă şi medie, rachetele balistice, exoscheletele pentru soldaţi”, a mai precizat responsabilul citat.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa

Epic Games spune că Apple blochează lansarea magazinului său de jocuri video în Europa Epic Games, producătorul jocului video ”Fortnite”, a declarat vineri că Apple...

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale

Directorul financiar de la LVMH îndeamnă Europa să rămână unită în contextul disputelor comerciale Ancheta demarată de China asupra coniacului european este o reacţie la...

VIDEO – Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India

VIDEO - Justin Bieber, spectacol incendiar la nunta miliardarilor în India Justin Bieber a oferit un spectacol incendiar la nunta anului, care are loc în...

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris

Cele mai stranii muzee pe care le poți vizita în Paris De la Louvre la Musée d’Orsay, Parisul are, fără îndoială, unele dintre cele mai...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.