Comunitatea Evreiască din R.Moldova salută declarația de sprijinire a Statului Israel

Publicat:

Comunitatea Evreiască din Republica Moldova salută declarația Parlamentului Republicii Moldova de sprijinire a Statului Israel și a populației sale în lupta împotriva grupării teroriste HAMAS și a aliaților acesteia, adoptată la 19 octombrie.

„Parlamentul Republicii Moldova a aprobat o decizie importantă de a sprijini populația Statului Israel în lupta împotriva terorismului, condamnând atacurile asupra Israelului de către gruparea HAMAS. Inițiativa membrului Parlamentului Natalia Davidovici a fost susținută prin 75 de voturi ale deputaților Legislativului”, scriu reprezentanții Comunității.


Citește și : Portret de primar – Cine e Ion Ceban, candidatul MAN la șefia Capitalei

Potrivit Comunității Evreiești, acest document, ca și declarațiile anterioare ale liderilor Republicii Moldova, „dă un semnal foarte clar în favoarea poziției noastre ca stat”.

„Alegem să fim de partea păcii, justiției și să ne ajutăm semenii care se confruntă cu o amenințare uriașă. Nu este vorba doar de gruparea teroristă HAMAS, recunoscută oficial în afara legii în Moldova din 2019, ci și de aliații săi, din păcate”.

De asemenea, aceștia scriu despre faptul că, în prezent „ne confruntăm cu manifestări ale terorismului global, un risc foarte serios care împreună cu dezinformarea pe scară largă și propaganda violenței poate fi depășit doar dacă toate statele democratice din lume își unesc forțele”.

Citește și : Șeful Procuraturii Ungheni, implicat într-un accident grav soldat cu patru morți

„Am fost în sprijinul Israelului din primele clipe ale acestui război sângeros și nedrept. Zeci de articole și comentarii în presa națională și internațională, întâlniri în toate organizațiile religioase și laice ale comunității de pe ambele maluri ale Nistrului, campanii de colectare de fonduri pentru victime, comunicare constantă cu oficialitățile Moldovei și Israelului pe această temă. Credem că doar prin solidaritate și sprijin reciproc vom trece prin această etapă dificilă a istoriei noastre”, a menționat președintele Comunității Evreiești din Republica Moldova Alexander Bilinkis.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.