Comunitatea internaţională condamnă ultimele atacuri ale Rusiei în Ucraina

Publicat:

Comunitatea internaţională condamnă ultimele atacuri ale Rusiei în Ucraina

Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Volker Turk, s-a declarat vineri “şocat” de noul val de lovituri ruseşti în Ucraina şi a cerut Moscovei să pună capăt “imediat” acestor atacuri, transmite France Presse.

”Sunt şocat de noua serie de atacuri coordonate pe scară largă cu rachete şi drone”, a declarat Turk într-un comunicat, în care a cerut Rusiei ”să oprească imediat aceste atacuri în Ucraina şi să respecte legile internaţionale care reglementează conflictele”, potrivit stiripesurse.ro.


Citeşte şi: Mii de polițiști vor fi mobilizați de Anul Nou în Berlin

Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a condamnat şi el unul dintre “cele mai mari atacuri” ale Rusiei, care a lovit oraşe şi civili în Ucraina.

”Este o nouă serie de lovituri laşe şi nediscriminatorii asupra unor şcoli, a unei staţii de metrou şi a unui spital”, a declarat Josep Borrell pe reţelele de socializare. ”UE va fi alături de Ucraina atâta timp cât va fi nevoie”, a promis şeful diplomaţiei europene.

Premierul britanic Rishi Sunak s-a alăturat condamnării internaţionale a lui Vladimir Putin, după atacurile aeriene masive asupra Ucrainei.

“Aceste atacuri de amploare asupra oraşelor din Ucraina arată că nimic nu-l va opri pe Putin să-şi atingă scopul de a eradica libertatea şi democraţia. Nu-l vom lăsa să câştige”, a declarat Sunak într-o postare pe reţelele de socializare, citat de PA Media/dpa.

Vineri dimineaţă, Rusia a lansat o vastă serie de lovituri asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv asupra capitalei Kiev, cu un număr record de rachete, care, potrivit autorităţilor ucrainene, s-au soldat cu cel puţin 18 morţi şi 132 de răniţi. Forţele aeriene ucrainene au raportat că 158 de rachete şi drone au fost trase asupra Ucrainei, dintre care 114 au fost distruse.

Acesta este cel mai masiv atac cu rachete, excluzând primele zile de război, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene ale Ucrainei, Iuri Ignat. Loviturile au lovit “instalaţii civile, clădiri civile”, a adăugat Andrii Iermak, şeful de cabinet al lui Zelenski.

Citeşte şi: Uniunea Europeană poate face R. Moldova mai puternică

Polonia, membră a NATO, a afirmat că una dintre rachetele ruseşti lansate asupra Ucrainei a trecut pentru scurt timp prin spaţiul său aerian în cursul dimineţii.

Ministerul rus al Apărării a confirmat vineri că a efectuat în ultima săptămână peste 50 de atacuri aeriene cu rachete şi drone asupra unor ţinte militare din Ucraina, printre care şi atacul de anvergură de vineri dimineaţă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro

Trei pensionare, victime ale escrocilor. Au pierdut prin înșelătorie 35 de mii de euro Escrocheria cunoscută sub numele de „Ruda implicată în accident” continuă să...

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală

IGSU continuă desfășurarea activităților de prevenire a înecurilor în perioada estivală Un bărbat și-a pierdut viața în timp ce se afla la scăldat. Cazul a...

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală

În primele două zile de la admitere, peste 2 700 cereri au fost depuse în liceele din Capitală Peste 2.700 de cereri au fost depuse...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.