Concluziile Kremlinului după atentatul de la Moscova: Urmele duc la serviciile speciale ucrainene

Publicat:

Concluziile Kremlinului după atentatul de la Moscova: Urmele duc la serviciile speciale ucrainene

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat că urmele atacului terorist din sala de concerte Crocus City Hall duc la serviciile speciale ucrainene, notează Interfax, potrivit Rador Radio România.

‘Se încearcă să ni se impună faptul că actul terorist a fost comis nu de regimul de la Kiev, ci de susținătorii ideologiei islamice radicale, eventual de membri ai filialei afgane a ISIS (o organizație teroristă internațională interzisă în Federația Rusă – IF), a declarat Patruşev la reuniunea anuală a secretarilor consiliilor de securitate de stat din ţările membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care se desfăşoară la Astana, Kazahstan, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

‘Dar, cu toate acestea, este mult mai important să se stabilească urgent cine a comandat și cine este sponsorul acestei crime abominabile. Urmele ei duc la serviciile speciale ucrainene’, a spus Patruşev.

Pe 26 martie, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a anunţat că numeroasele detalii indică implicarea Ucrainei în atacul terorist din Crocus City Hall, informațiile fiind analizate de structurile de securitate şi de interne.

Miercuri, la Astana, Patruşev a declarat: ‘Toată lumea cunoaşte faptul că regimul de la Kiev nu este unul independent și că este controlat în totalitate de Statele Unite. Trebuie să se țină cont și de faptul că ISIS, Al-Qaeda (organizații teroriste interzise în Rusia – nota IF) și alte organizații teroriste au fost create de Washington’ – a afirmat Patruşev.

‘Infractorii care au comis acest masacru, precum și complicii lor, au fost arestați în timp ce încercau să fugă şi să traverseze granița de stat rusă, unde partea ucraineană le pregătise o fereastră pentru a trecere’, a susţinut secretarul Consiliului rus de Securitate.

‘Am atras atenţia asupra faptului că, pe 7 martie, iniţial ambasadele americane și britanice au publicat pentru prima dată avertismente pentru cetățenii lor cu privire la pericolul comiterii unui atac terorist la Moscova, în următoarele 48 de ore’, a adăugat el.

‘În acea zi, după cum au relatat martorii oculari, autorii atacului terorist au vizitat Crocus pentru a evalua situația la fața locului’, a menționat secretarul Consiliului rus de Securitate.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

‘Vă suntem recunoscători pentru mesajele de condoleanțe și condamnarea fermă a atacului terorist sângeros și cinic comis la 22 martie în regiunea Moscova’, a declarat Patruşev, în faţa participanților la reuniunea de la Astana.

În cursul serii de 22 martie, înainte de începerea concertului trupei Piknik, mai mulți bărbați au dat buzna în Crocus City Hall și au deschis focul asupra vizitatorilor și personalului. Un incendiu a izbucnit în clădire. Potrivit ultimelor date, numărul morților a ajuns la 144.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței

Cahul Football Fest: Meciurile EURO 2024 vor fi transmise live în Piața Independenței Fani ai fotbalului, pregătiți-vă! În perioada 9-14 iulie, Piața Independenței din Cahul...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei

Messi a vrut să facă show, dar a fost aproape să-și ”îngroape” echipa! Emiliano Martinez, eroul Argentinei Argentina a reușit să se califice în semifinale...

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă

A început perioada de coșmar pentru cei alergici la ambrozie. În Chișinău sunt zone întregi pline de această plantă A început o perioadă sufocantă pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.