Concluziile Kremlinului după atentatul de la Moscova: Urmele duc la serviciile speciale ucrainene

Publicat:

Concluziile Kremlinului după atentatul de la Moscova: Urmele duc la serviciile speciale ucrainene

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patruşev, a declarat că urmele atacului terorist din sala de concerte Crocus City Hall duc la serviciile speciale ucrainene, notează Interfax, potrivit Rador Radio România.

‘Se încearcă să ni se impună faptul că actul terorist a fost comis nu de regimul de la Kiev, ci de susținătorii ideologiei islamice radicale, eventual de membri ai filialei afgane a ISIS (o organizație teroristă internațională interzisă în Federația Rusă – IF), a declarat Patruşev la reuniunea anuală a secretarilor consiliilor de securitate de stat din ţările membre ale Organizației pentru Cooperare de la Shanghai, care se desfăşoară la Astana, Kazahstan, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Liderul de onoare al democraților atenționează despre „sfârșitul” PSDE

‘Dar, cu toate acestea, este mult mai important să se stabilească urgent cine a comandat și cine este sponsorul acestei crime abominabile. Urmele ei duc la serviciile speciale ucrainene’, a spus Patruşev.

Pe 26 martie, secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei a anunţat că numeroasele detalii indică implicarea Ucrainei în atacul terorist din Crocus City Hall, informațiile fiind analizate de structurile de securitate şi de interne.

Miercuri, la Astana, Patruşev a declarat: ‘Toată lumea cunoaşte faptul că regimul de la Kiev nu este unul independent și că este controlat în totalitate de Statele Unite. Trebuie să se țină cont și de faptul că ISIS, Al-Qaeda (organizații teroriste interzise în Rusia – nota IF) și alte organizații teroriste au fost create de Washington’ – a afirmat Patruşev.

‘Infractorii care au comis acest masacru, precum și complicii lor, au fost arestați în timp ce încercau să fugă şi să traverseze granița de stat rusă, unde partea ucraineană le pregătise o fereastră pentru a trecere’, a susţinut secretarul Consiliului rus de Securitate.

‘Am atras atenţia asupra faptului că, pe 7 martie, iniţial ambasadele americane și britanice au publicat pentru prima dată avertismente pentru cetățenii lor cu privire la pericolul comiterii unui atac terorist la Moscova, în următoarele 48 de ore’, a adăugat el.

‘În acea zi, după cum au relatat martorii oculari, autorii atacului terorist au vizitat Crocus pentru a evalua situația la fața locului’, a menționat secretarul Consiliului rus de Securitate.

Citește și : Grosu anunță o nouă inițiativă legislativă după ultima decizie a CC

‘Vă suntem recunoscători pentru mesajele de condoleanțe și condamnarea fermă a atacului terorist sângeros și cinic comis la 22 martie în regiunea Moscova’, a declarat Patruşev, în faţa participanților la reuniunea de la Astana.

În cursul serii de 22 martie, înainte de începerea concertului trupei Piknik, mai mulți bărbați au dat buzna în Crocus City Hall și au deschis focul asupra vizitatorilor și personalului. Un incendiu a izbucnit în clădire. Potrivit ultimelor date, numărul morților a ajuns la 144.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria

Rachete trase din Irak către baza coaliţiei antijihadiste din Siria Mai multe rachete au fost lansate duminică seara din nordul Irakului spre o bază a...

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbuşit în mare în timpul unui exerciţiu, a anunţat duminică...

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice

Premier Energy anunţă că luni, 22 aprilie 2024, vor avea loc lucrări programate de întreținere a rețelelor electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă...

Horoscop 22 aprilie 2024

Horoscop 22 aprilie 2024 Iată ce vă rezervă astrele pentru ziua de luni, 22 aprilie, potrivit stiripesurse.ro. Ziua de luni este una plină de momente relaxante...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.