Concursul anulat pentru șefia PG va fi investigat de procurorii anticorupție

Publicat:

Concursul anulat pentru șefia PG va fi investigat de procurorii anticorupție

Concursul anulat pentru desemnarea unui procuror general a devenit subiect de investigație penală la Procuratura Anticorupție (PA), care s-a autosesizat și a inițiat un proces penal.

Citește și: Președinta Sandu: „Formatul de negocieri „5+2” nu mai este valabil”


Despre aceasta a anunțat șefa PA, Veronica Drăgălin, în cadrul unui briefing de presă. De asemenea, ea a specificat că-și asumă personal investigația.

„Am decis să-mi asum eu personal această investigație. Nu vreau să pun un subaltern în poziția să investigheze un caz atât de sensibil. Acest proces penal ar putea avea în vizor membri CSP dar și candidații la concurs”, a precizat Drăgălin.

În continuare, PA urmează să stabilească dacă concursul a fost anulat în baza unei greșeli, unei situații de abuz sau influență din afară sau din interior.

„La moment este prematur să ne expunem despre o calificare legala exacta dar Legea stabilește că PA are competența pentru a investiga potențiale acte cum ar fi abuz în serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu,  neglijență în serviciu sau încercarea de a influența pe cineva prin promisiuni sau presiuni, aici poate fi vorba și de corupere pasivă”, a mai precizat șefa de la Anticorupție, Veronica Drăgălin.

În urma investigațiilor preliminare se va decide dacă va fi deschis sau nu un dosar penal.

Precizăm că, pe 28 februarie curent, Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) a anunțat despre decizia de anulare a concursului pentru funcția de procuror general. Decizia a fost una surprinzătoare și a generat critici din partea oponenților și formatorilor de opinie, care au presupus, inclusiv și faptul că se încearcă plasarea „omului potrivit” la Procuratura Generală.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească

Un întreg sat din Italia a decis să alerge împreună cu primarul pentru a-l ajuta să slăbească Primarul Luciano Fregonese, 47 de ani, din Valdobbiadene,...

Escrocheria ‘Ruda implicată în accident rutier’: Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția

Escrocheria 'Ruda implicată în accident rutier': Cetățenii sunt îndemnați de oamenii legii să anunțe poliția Cetățenii care sunt telefonați de persoane necunoscute și care sunt...

Întreruperi şi limitări în furnizarea energiei electrice

Se anunță întreruperea temporară a energiei electrice Pentru îmbunătățirea serviciilor prestate clienţilor, Î.C.S Premier Energy Distribution S.A. anunţă că miercuri, 17 iulie 2024, vor avea loc lucrări programate de...

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore

Șefa PA: Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în sediul nou în doar 48 de ore Procurorii anticorupție sunt gata să se mute în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.