Confruntări violente între cartelurile de traficanţi din Mexic. Cel puţin nouă oameni au murit!

Publicat:

Cel puţin nouă persoane apropiate liderului grupării criminale “Los Rojos” au fost ucise miercuri într-o confruntare cu o grupare rivală în statul Guererro din sudul Mexicului, informează Parchetul General din acest stat, preluat de EFE, potrivit agerpres.

“Persoanele decedate erau apropiate de Zenen Nava Sánchez, líderul ‘Los Rojos’, un cartel de droguri care are ca bază de operaţiuni oraşul Chilpancingo, capitala statului Guerrero, a precizat procuratura într-un comunicat.


Citeşte şi: Trafic feroviar ÎNTRERUPT între Spania şi Franţa

Confruntarea armată s-a desfăşurat în punctul cunoscut ca “La Cribadora” de pe drumul ce leagă Zitlala de Pochahuizco, poliţia găsind la faţa locului circa 50 de cartuşe de diverse arme.

Poliţia şi procuratura au localizat cadavrele în urma primirii în acest sens a unui apel pe numărul de urgenţă. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz.

Citeşte şi: Gafă marca Trump: ‘Vom construi un zid în Colorado!’

Pe 15 octombrie, un grup de civili înarmaţi a atacat o patrulă a armatei, care a ripostat, iar confruntarea s-a încheiat cu moartea a 15 oameni, unul dintre aceştia fiind militar.

Respectivul atac s-a produs în apropiere de Iguala, oraş din care, pe 26 septembrie 2014, au dispărut 43 de elevi de la şcoala pedagogică din Ayotzinapa, care au fost predaţi de poliţişti locali grupării criminale ‘Guerreros Unidos’. Statul Guerrero este unul dintre cele mai afectate de violenţa din Mexic.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.