Congresul american a ajuns la un acord privind salvarea economiei

Publicat:

Un acord a fost găsit duminică în Congresul american între democraţi şi republicani pentru a vota un nou plan de ajutorare a economiei, care era în negociere din vară, a anunţat şeful republican al Senatului, Mitch McConnell, citat de AFP, potrivit potrivit agerpres.

“Putem în sfârşit spune ceea ce naţiunea noastră are nevoie să audă de mult timp. Mai mult ajutor economic este pe drum”, a declarat el în faţa Senatului, confirmând că planul de urgenţă se va ridica la “aproape 900 de miliarde de dolari”.


Citeşte şi: Arabia Saudită SUSPENDĂ toate zborurile internaţionale

“Cei patru lideri ai Senatului şi Camerei (Reprezentanţilor) au finalizat un acord”, a adăugat el.

Rămâne însă de finalizat textul acestui acord şi de evitat obstacolele de ultim moment, a insistat Mitch McConnell.

La rândul lui, şeful majorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer, a precizat că votul va avea loc luni în plenul celor două camere.

Pe de altă parte, Congresul a decis să prelungească cu 24 de ore legea pe termen scurt care permite finanţarea administraţiei federale, o măsură destinată să evite un “shutdown”, în contextul în care bugetul pentru 2021 urmează să fie votat.

“În timp ce cetăţenii noştri continuă să lupte împotriva coronavirusului în cursul acestui sezon de sărbători, ei nu se vor lupta singuri”, a comentat Mitch McConnell, exprimându-şi regretul că acest acord nu a fost încheiat “în urmă cu câteva luni”.

Citeşte şi: Britanicii care vin cu feribotul în Olanda NU au voie să pună piciorul pe uscat

Cele două părţi se acuză reciproc de mai multe luni de responsabilitatea blocării negocierilor legate de acest al doilea plan.

Primul, cu o valoare uriaşă de 2.200 de miliarde de dolari, a fost votat de urgenţă la sfârşitul lui martie, în plină pandemie de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026

Mașinile din Transnistria vor putea circula cu numere neutre până la sfârșitul lui 2026 Mijloacele de transport din stânga Nistrului vor putea fi înmatriculate cu...

Colaboratorii SFS consultă contribuabilii din țară

Colaboratorii SFS consultă contribuabilii din țară Angajații Serviciului Fiscal de Stat (SFS) continuă vizitele în localitățile din toată țara în vederea consultării și deservirii contribuabililor. Citește...

Președinția are panouri solare pe acoperiş

Președinția are panouri solare pe acoperiş Un sistem de panouri fotovoltaice a fost instalat pe acoperișul clădirii Președinției Republicii Moldova, cu suportul Agenției SUA pentru...

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani

Britanicii nu s-au închesuit la urne. Ar putea fi cea mai scăzută prezenţă la vot din ultimii 20 de ani Prezenţa la alegerile generale din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.