Congresul american a votat noua definiţie a antisemitismului

Publicat:

Congresul american a votat noua definiţie a antisemitismului

Camera Reprezentanţilor a Congresului american a votat miercuri pentru extinderea definiţiei antisemitismului folosită de Ministerul Educaţiei, măsură propusă ca răspuns la manifestaţiile pro-palestiniene care zguduie campusurile din întreaga ţară, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

O parte a clasei politice americane îi acuză pe manifestanţii din universităţi de “antisemitism”, evocând, printre altele, sloganuri ostile Israelului, mare aliat al Statelor Unite în Orientul Mijlociu.


Citeşte şi: SUA acuză Rusia că a folosit un agent chimic în Ucraina – Stiripesurse.md

Proiectul de lege, adoptat în cursul după-amiezii de aleşi din ambele partide, preia definiţia antisemitismului propusă de Alianţa Internaţională pentru Memoria Holocaustului (IHRA).

Congresul american a votat noua definiţie a antisemitismului

Potrivit acesteia, “antisemitismul este o anumită percepţie a evreilor care se poate manifesta prin ură faţă de ei. Manifestările retorice şi fizice ale antisemitismului vizează indivizi evrei sau nu şi/sau bunuri ale acestora, instituţii comunitare şi lăcaşuri de cult”.

Detractorii proiectului de lege propuse consideră, însă, că această definiţie împiedică anumite critici la adresa statului Israel, ceea ce IHRA neagă. Ei îi acuză pe parlamentari că depun eforturi pentru adoptarea acesteia cu scopul a reduce libertatea de exprimare în campusurile americane.

Congresul american a votat noua definiţie a antisemitismului

“Afirmaţiile critice la adresa Israelului nu constituie în sine o discriminare ilegală”, a avertizat alesul democrat Jerry Nadler, opunându-se textului.

Pentru a intra în vigoare, această măsură trebuie să fie adoptată de Senat, unde viitorul ei este deocamdată incert, apoi promulgată de preşedintele Joe Biden.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro

O sabie dăruită de Napoleon mareşalului Joachim Murat ar putea fi vândută la licitaţie cu aproape 1 milion de euro O sabie de război cu...

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de...

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix Will Ferrell şi Ramy Youssef colaborează la o nouă miniserie de comedie...

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.