Conservatorii lui May riscă să piardă sute de locuri în alegerile locale

Publicat:

Partidul Conservator, al premierului britanic Theresa May, ar urma să piardă sute de locuri în alegerile locale de joi din Regatul Unit, sporind astfel presiunea asupra guvernului de la Londra, care trece printr-o criză politică legată de intenţia ţării de a ieşi din Uniunea Europeană, transmite dpa, potrivit agerpres.

Potrivit previziunilor, conservatorii britanici vor pierde până la 800 de locuri din cele 8.000 aflate în joc în 260 de consilii locale din Anglia (fără Londra) şi Irlanda de Nord.


Citește și: Venezuela dă în clocot! Guaido îndeamnă la grevă generală, Maduro anunță pedepsirea trădătorilor

Aproximativ 60% dintre locurile respective sunt deţinute în prezent de membri ai Partidului Conservator.

Theresa May a convenit să renunţe la postul de lider al conservatorilor şi la funcţia de prim-ministru de îndată ce obţine aprobarea parlamentară pentru acordul de retragere din UE. Este de aşteptat ca vocile care îi cer demisia să se înmulţească în cazul în care alegerile locale de joi se vor dovedi dezastruoase pentru partidul său.

Şefa executivului de la Londra le-a declarat miercuri parlamentarilor că încă speră să ajungă la un compromis cu principala formaţiune de opoziţie, Partidul Laburist, cu privire la un acord de Brexit care să permită rămânerea ţării într-o formă de uniune vamală cu UE.

Citește și: Profesorii din Florida vor intra înarmați în clase

Sondajele de opinie sugerează că Partidul pentru Independenţa Regatului Unit (UKIP), repoziţionat la dreapta eşichierului politic britanic, va înregistra cea mai mare creştere procentuală în scrutinul local de joi.

Formaţiunea rivală Partidul Brexit, fondat de fostul lider al UKIP Nigel Farage, nu participă la aceste alegeri locale, dar este de aşteptat să aibă un impact major dacă Regatul Unit va participa la alegerile europarlamentare din 23-26 mai.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi

Meniul de 10.000 de lire sterline pe care îl iau Prințul William și Kate în avion, la clasa întâi Te-ai întrebat ce servesc membrii familiei...

Messi a salvat Inter Miami

Messi a salvat Inter Miami Atacantul argentinian al Inter Miami, Lionel Messi, a adus clubului său o remiză în meciul din MLS cu Charlotte. Jocul din...

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate

Pericol iminent. Cod roșu de inundații, emis acum de hidrologi. HARTA zonelor de vizate Cod Roșu de inundații în România! Forțele de intervenție de la...

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă

Agenția de rating Fitch a oferit Republicii Moldova ratingul de țară B+ cu perspectivă stabilă Autoritățile Republicii Moldova sunt determinate să mențină stabilitatea macrofinanciară, iar...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.