Consiliul Audiovizualului nu a prelungit licența de emisie a două posturi TV

Publicat:

În cadrul ședinței de vineri, 13 octombrie, membrii CA au decis să nu prelungească licența de emisie a posturilor de televiziune Familia și Primul în Moldova, ca urmare a mai multor încălcări, inclusiv a propriilor concepții de programe ale serviciilor media.

Potrivit reprezentanților Consiliului Audiovizualului, în perioada 2022-2023, REAL RADIO SRL fondatorul postului Familia a fost sancționat cu 10 amenzi în sumă de 157.000 de lei pentru încălcarea prevederilor ce țin de realizarea programelor local, cu o amendă de 7.000 de lei pentru nerespectarea Concepției generale a serviciului media și cu două avertizări publice inclusiv pentru nerespectarea prevederilor referitoare la responsabilități culturale.


Citeşte şi: Cum și-au reparat Ucraina și România relația tensionată pentru a deveni aliați

În cadrul ședinței, membrul CA, Ruslan Mihalevschi a declarat că există suspiciuni de practici anticoncurențiale și riscul de apariție a situației dominante în formarea opiniei publice, fiind vorba de șapte servicii media de televiziune care potrivit mai multor investigații de presă ar aparține și/sau ar fi afiliate fostului președinte al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

De asemenea, acesta a invocat mai multe circumstanțe referitoare la modificări la nivel de asociați și administratori ai serviciilor media.

Totodată, președintele CA, Liliana Vițu a amintit despre sancțiunile postului Familia pentru lipsă de programe locale, furnizorul având posibilitatea să demonstreze că are capacități de producție și că este în serviciul interesului public pe parcursul celor nouă ani de activitate pe care i-a avut.

Tot vineri, CA a analizat cererea SC TELESISTEM TV SRL, fondatorul serviciului media Primul în Moldova, de a prelungi licența de emisie a postului. Majoritatea membrilor au decis să nu dea curs cererii, fiindcă acesta nu și-a respectat propria Concepție generală – un criteriu pentru prelungirea valabilității licenței, conform CSMA.

Citeşte şi: Ion Ceban conduce în sondajele pentru Primăria Capitalei

Potrivit unui control de monitorizare desfășurat în luna septembrie de CA, principalele programe informative și emisiuni ale postului Primul în Moldova se regăsesc, în prezent, în grila ITV.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi

O nouă descoperire arheologică în raionul Slobozia: un obiect vechi de peste 4 mii de ani, găsit de arheologi Un artefact rar, cu o vechime...

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase

Producătorii de ulei se tem de licențierea provizorie a importului de cereale și oleaginoase De la independența sa acum peste treizeci de ani, Republica Moldova...

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului

Zeci de elevi din țară au vizitat săptămâna trecută clădirea Legislativului Săptămâna trecută, Parlamentul a fost gazda mai multor grupuri de elevi cu vârsta cuprinsă...

Ultima zi a recensământului populației

Ultima zi a recensământului populației Astăzi, 7 iulie, este ultima zi a recensământului populației. Conform datelor preliminare prezentate de Biroul Național de Statistică (BNS), în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.