Consiliul legislativ ‘rezervat patrioţilor’ a depus jurământul în Hong Kong

Publicat:

Noii membri ai Consiliului legislativ din Hong Kong, rezervat ”patrioţilor”, au depus luni jurământul de loialitate, în prima zi a sesiunii după desemnarea lor încadrată de noi reguli care vizează împiedicarea prezenţei oricărei opoziţii pro-democraţie tradiţionale, transmite AFP, potrivit agerpres.

Cei 90 de aleşi au participat la o ceremonie încărcată cu simboluri ce reflectă noua realitate politică din Hong Kong, în hemiciclu emblema regiunii fiind înlocuită cu cea a Republicii Populare Chineze.


Citeşte şi: Şeful Pentagonului s-a îmbolnăvit de COVID – Black News

Ceremonia depunerii jurământului, supervizată de şefa executivului local Carrie Lam, s-a derulat fără incidente, în contrast puternic cu cea din 2016, când şase aleşi pro-democraţie au utilizat acest prilej pentru a scanda sloganuri şi a desfăşura bannere.

China a remodelat Hong Kong-ul după propria sa imagine, autoritară, în urma amplelor manifestaţii pro-democraţie, uneori violente, organizate în 2019.

O lege privind securitatea naţională incriminează, începând din 2020, orice act considerat ca disident şi noi legi au fost adoptate pentru a înlătura din administraţie şi instituţii elementele percepute drept ”non-patriote”.

Citeşte şi: Biden îl asigură pe Volodimir Zelenski de un răspuns energic în cazul unei invazii ruseşti – Black News

În cadrul scrutinului din decembrie, doar 20 dintre cei 90 de membri ai Consiliului legislativ au fost aleşi prin vot universal direct, ceilalţi 70 fiind desemnaţi de către comitete loiale Beijingului.

Majoritatea liderilor mişcării pro-democraţie din Hong Kong se află în închisoare, în exil sau au părăsit politica după începerea campaniei de reprimare a vocilor opoziţiei de către Beijing.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară

Cutremur de 4,9 pe scara Richter, în Grecia. S-a resimțit și într-o zonă turistică populară Un cutremur cu magnitudinea de 4,9 pe scara Richter a...

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă

O faimoasă stațiune din Italia este nevoită să refuze turiști din cauză că nu mai are suficientă apă Așezat în vârful unui deal de pe...

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.