Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen a fost lansat

Publicat:

Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen a fost lansat

Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen a fost lansat. Acesta va activa pe platforma Consiliului Economic pe lângă prim-ministrul Republicii Moldova și este o platformă de dialog public-privat, transmite IPN.

Premierul Dorin Recean a accentuat că Guvernul își dorește ca fiecare femeie din țară să aibă oportunitatea și resursele necesare pentru a-și dezvolta propria afacere, potrivit radiochisinau.md.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

Structura nou creată – Consiliul Național pentru Abilitare Economică și Egalitate de Gen – va oferi expertiza necesară ca Guvernul să-și îmbunătățească politicile și Moldova să devină cea mai prietenoasă țară din regiune pentru lansarea afacerilor”, a spus prim-ministrul.

Șeful executivului s-a referit la realizările din ultimii ani în ceea ce privește sprijinul pentru femei și promovarea egalității de gen. În mod special, a fost evidențiată Strategia Națională de Dezvoltare Economică, care promovează o economie incluzivă, centrată pe șanse egale.

De asemenea, a fost dezvoltat Programul guvernamental de susținere a antreprenoriatului feminin, cu un buget de 30 de milioane de lei și o perioadă de implementare de trei ani, de care vor beneficia cel puțin 90 de femei antreprenoare.

Prim-ministrul a specificat că femeile de afaceri au un rol determinant în reformarea cadrului de reglementare a activității de întreprinzător și le-a îndemnat să participe la acest proces.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

„Vreau să vă invit să participați activ și la proiectul nostru de țară: să construim Moldova Europeană”, a adăugat premierul Dorin Recean.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău

Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău Un automobil a luat foc din mers pe traseul Bălți-Chișinău în apropierea localității Coșcodeni din...

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare

Caz tragic la Criuleni. Un bărbat s-a înecat într-un lac de acumulare a apei pentru irigare Un bărbat de 38 de ani a decedat după...

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă

Acum un an în raionul Ocnița în timpul lucrările de săpare la o carieră a fost depistată o poartă Acum un an în raionul Ocnița...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.