X

Contre dure între Bolea și Slusari

Contre dure între Bolea și Slusari

Propunerea fermierilor privind moratoriul pe achitarea datoriilor față de toți creditorii, cu anularea penalităților de la bănci pentru următoarele două luni, a provocat dezbateri aseară între ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea, și directorul executiv al Asociației „Forța Fermierilor”, Alexandru Slusari.

Citeşte şi: Pe malul celălalt al Prutului, ‘lupii se ceartă pe blana de oaie’ – Stiripesurse.md

Modalitățile trebuie să fie țintite ca să aibă un rezultat. Pentru un creditor care finalizează anul acesta procesul de creditare cu 3 milioane de lei nu are nevoie de acest moratoriu. Tu îi încurci pentru că intervii brutal în tot sistemul bancar. Ai întrebat toți agricultorii dacă vor să intervii și să oprești tot procesul de creditare?”, a întrebat Vladimir Bolea, transmite Jurnal.md.

„Prin ce noi oprim procesul de creditare? Vladimir, de ce te ocupi cu demagogia? Noi am propus moratoriu cel mult două luni, dar nu renunțăm la datorii. Oprim penalitățile, nu permitem executarea judiciară pentru tranzacțiile 2022-2023. Și nu permitem internarea procesului de faliment timp de două luni. Și noi am căzut de acord cu acest grup de lucru. Acest moratoriu nu-i privește pe cei care nu au probleme cu băncile”, a spus Alexandru Slusari.

Contre dure între Bolea și Slusari

„Cu resursele limitate pe care le venim, noi trebuie să venim exact acolo unde sunt cei mai vulnerabili. Dați să-i identificăm, pentru că ei nu sunt mii…”, a insistat ministrul Agriculturii.

„Până o să-i identificați, ei o să zdohnească economic, Vladimir. Trebuia în iulie să porniți acest proces”, a răspuns Slusari.

Deputatul Radu Marian a declarat într-un mesaj publicat rețelele sociale că „Guvernul nu poate aloca toată suma oferită pentru dezvoltarea economică doar pentru porumb și floarea-soarelui”.

Tags: Alexandru SlusarifermieriprotesteVladimir Bolea
Categorii: PoliticăȘtirile zilei