Pe malul celălalt al Prutului, ‘lupii se ceartă pe blana de oaie’

Publicat:

Lupii se ceartă pe blana de oaie

Anul 2024 va fi în România unul superelectoral.

Formaţiunea de extremă dreaptă AUR vorbeşte despre trădare. Partidul a primit în rândurile sale persoane importante – printre care un om de afaceri musulman, scrie DIE TAGESZEITUNG, potrivit RADOR.

“Tot mai mulţi oameni, tot mai multe partide se alătură Alianţei AUR şi susţin proiectul nostru”. Anunţul triumfal al partidului naţionalist-autoritar AUR a fost făcut săptămâna trecută, în cadrul unei conferinţe de presă, într-o sală a Parlamentului de la Bucureşti, instituţie la care participă din 2020 şi AUR.


Citeşte şi: Cine sunt cei care extrag ilegal gaze naturale din pământurile noastre

În cele mai recente sondaje AUR ocupă locul al doilea. 20 de procente dintre români şi-ar da votul pentru AUR. Partidul practică un curs dur, eurosceptic, xenofob, homofob, protecţionisto-economic, antiglobalist, etnico-religios şi ultraconservator pentru o “Europă a patriilor suverane”.

Anul 2024 este pentru România un an superelectoral. În afara alegerilor europene vor avea loc aici şi alegerile prezidenţiale, parlamentare şi locale. AUR se bucură de o nouă afluenţă. A anunţat că a încheiat un acord cu partidele naţionaliste de dreapta, cu Partidul Republican, cu Alianţa Naţională Ţărănistă şi cu Partidul Identităţii Naţionale, ceea ce va consolida colaborarea în cadrul aşa-numitului pol suveran autentic.

AUR a făcut cunoscut de asemenea că au venit în rândurile sale mai multe personalităţi prominente din economie şi politică şi, după cum a precizat, acestea “împărtăşesc valorile noastre”. Printre ei se află şi un membru al minorităţii evreieşti, fostul ministru al comerţului Ilan Laufer. Fiind un invitat permanent al postului naţionalist de scandal Romania TV, Laufer a ieşit în evidenţă mai ales prin elogiile sale aduse politicii ultraconservatoare a premierului israelian Benjamin Netanyahu.

În prezent şi omul de afaceri musulman de suces Muhammad Murad face parte din AUR. De asemenea şi fiica defunctului lider al partidului neofascist PRM, Lidia Vadim, care aspiră, la rândul ei, la un loc în parlament după alegerile din 2024, la fel ca şi cineastul radical de dreapta Sorin Ilieşiu. Acesta a declarat în cadrul conferinţei de presă că UE este “un focar al neo-marxismului”.

Lupii se ceartă pe blana de oaie

Concepţia ideologică reprezentată de Ilieşiu este congruentă cu doctrina iliberală a partidului antisistem AUR, în centrul programului căruia se află “naţiunea română, familia şi credinţa creştină”. Laufer şi Murad servesc AUR-ului drept “frunză de viţă”, adică pavăză împotriva acuzaţiilor că partidul ar fi antisemit şi ar banaliza holocaustul.
Întâlnirea din această vară dintre preşedintele AUR, George Simion, cu ambasadorul Israelului a fost percepută cu surprindere de presa democratică. Explicaţiile ulterioare, cum că Simion s-ar fi pronunţat clar împotriva oricărei forme a holocaustului, au fost întâmpinate cu lipsă de înţelegere şi critici dure.

Grupările extremiste de ultra-dreapta care până acum au susţinut ascensiunea AUR, au cerut simpatizanţilor să nu voteze acest partid, deoarece s-a vândut evreilor. Cei din NAT88 (Autonome Nationalisten Heil Hitler) au scris în Telegram că AUR a adus în partid “doi vagabonzi” care urmează să “scoată” doi români din viitorul parlament. La rândul lor şi alte grupări radicale de dreapta, care s-au unit în septembrie sub denumirea de “Blocul Naţionalist” au formulat reproşuri similare.

Din acest bloc fac parte şi unioniştii radicali din Republica Moldova.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: ‘Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei’

Un deputat de la Kiev ne dă fiori reci: 'Moldova ar putea fi următoarea ţintă a Rusiei' Singurul drum pentru Ucraina și Rep. Moldova este Uniunea...

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat

Achiziții de peste un milion de euro pentru securitatea frontierei de stat Poliția de Frontieră va beneficia de o nouă achiziție de bunuri grație sprijinului...

Beijingul nu lasă loc de interpretări: ‘Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină’

Beijingul nu lasă loc de interpretări: 'Indiferent care ar fi guvernul Taiwanului, există o singură Chină' Autorităţile chineze au afirmat luni, după preluarea funcţiei de...

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn

Ucraina a doborât 29 de drone lansate de Rusia în timpul unui atac nocturn Forţele aeriene ale Ucrainei au anunţat luni că au doborât 29...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.