Contul papei Francisc pe reţeaua de socializare Instagram împlineşte cinci ani

Publicat:

Contul papei Francisc pe reţeaua de socializare Instagram (@franciscus a împlinit vineri cinci ani, cu peste 7 milioane de persoane care îl urmăresc şi cu care interacţionează, comentează şi împărtăşeşte diferite momente rezumate în fotografii şi videoclipuri din cei deja opt ani de pontificat ai săi, relatează EFE, potrivit agerpres.  

La 19 martie 2016 a început aventura online a papei Francisc pe această reţea de socializare “cu scopul de a fi mai aproape de lume şi a le aduce binecuvântarea şi mila lui Dumnezeu”, a reamintit Vaticanul.


Citește și : China începe procesul celor doi spioni canadieni

De atunci, numărul urmăritorilor (folleweri) a crescut la peste 7.722.000 mai ales din Brazilia şi SUA, Columbia şi Italia, la o categorie de vârstă cuprinsă între 25 şi 34 de ani, potrivit Vaticanului.

La rubrica biografie, papa se prezintă în felul următor: “Vreau să merg împreună cu voi pe calea bunăvoinţei şi blândeţii Domnului”.

Zilnic sunt postate fotografii realizate de serviciul foto al Vaticanului care îl prezintă pe papa Francisc la audienţele generale, la vizitele cu şefii de stat sau cu alte personalităţi, precum şi imagini din vizitele sale apostolice, cu o atenţie specială acordată celor nevoiaşi.

Asemeni tuturor “instagrammer-ilor”, există şi o poză care a devenit cea mai populară de când a fost inaugurat contul, cu papa aflat pe scările bazilicii Sf. Petru, în timp ce piaţa este pustie, în data de 27 martie 2020, cu prilejul liturghiei oficiate în plină pandemie.

Din casele lor, oamenii l-au urmărit şi i-au acordat un milion de “like-uri” şi 24.200 de comentarii, mai ales de mulţumire, pentru faptul de a-i fi unit prin rugăciune.

Alte momente foarte urmărite a fost recenta vizită a papei în Irak, care a avut 17 milioane de vizualizări şi 2 milioane de interacţiuni.

Citește și : Preşedintele Germaniei îi decorează pe fondatorii BioNTech

Papa Francisc are şi un cont de Twitter, lansat în 2007 de predecesorul său, Benedict al XVI-lea, şi care este prezent în nouă limbi străine şi are peste 45 de milioane de urmăritori.

La 19 martie este şi ziua în care a început oficial pontificatul lui Jorge Bergoglio, ales papă la 13 martie 2013, într-o slujbă multitudinară la care au participat 200.000 de credincioşi şi peste 130 de delegaţii străine şi 30 de şefi de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor

Mai mult de jumătate dintre statele UE cer un nou sistem care să faciliteze returnarea migranţilor Un număr de 17 state europene au cerut Comisiei...

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici

O moldoveancă de 18 ani, ucisă cu bestialitate de un vecin, la Băcău: Crima a avut loc sub ochii fraților mai mici O moldoveancă de...

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA

/FOTO/ Un nou record mondial! Cât cântărește cel mai mare pepene verde, cultivat vreodată de un bărbat din SUA A fost înregistrat un nou record...

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți

Mai mulți fani ai lui Ajax, arestați în timpul meciului cu Slavia Praga; Motivul pentru care au fost reținuți Ajax Amstedam a remizat în deplasare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.