Convoi al Programului Alimentar Mondial, prins într-o ambuscadă; patru morţi

Publicat:

Patru oameni au fost ucişi într-o ambuscadă ce a vizat un convoi cu ajutoare al Programului Alimentar Mondial (PAM) al ONU, în nord-estul Nigeriei, a precizat duminică o purtătoare de cuvânt a PAM, citată de Reuters. 

Atacurile asupra lucrătorilor umanitari sunt relativ rare în conflictul cu insurgenţa islamistă, comparativ cu cele întreprinse asupra militarilor şi civililor în respectiva regiune a ţării.


Anii de lupte au generat ceea ce Naţiunile Unite numesc una dintre cele mai grave crize umanitare din lume, cu 8,5 milioane de oameni care au nevoie vitală de asistenţă.

“PAM poate confirma că un convoi escortat de armata nigeriană, incluzând camioane închiriate de PAM, a fost atacat de grupuri armate la 35 km sud-vest de Ngala, în statul Borno, sâmbătă”, a spus purtătoarea de cuvânt, într-o declaraţie prin e-mail.

“Patru oameni, inclusiv şoferul unui camion închiriat de PAM şi un ajutor al acestuia, au fost ucişi în incident”, conform declaraţiei care adaugă că “PAM lucrează cu autorităţile pentru a determina locul unde se află camioanele”.

Purtătoarea de cuvânt a declinat orice comentariu legat de întrebarea dacă şoferul şi ajutorul său erau membri ai staffului PAM şi nu a dat detalii despre ceilalţi doi oameni ucişi.

Un purtător de cuvânt al armatei a refuzat să comenteze.

Anul trecut, Naţiunile Unite au suspendat livrările umanitare în statul Borno, din nord-estul Nigeriei, epicentrul conflictului, după ce un convoi a fost atacat, doi lucrători fiind răniţi.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.