Coproducătorul filmului ”The Shape Of Water” declară că procesul de plagiat ”este nefondat”

Publicat:

Coproducătorul filmului ”The Shape Of Water”, J. Miles Dale, a luat apărarea peliculei în faţa acuzaţiilor de plagiat care i-au fost aduse cu puţin timp înainte de decernarea premiilor Oscar, informează Press Association.

David Zindel, fiul dramaturgului decedat Paul Zindel, a prezentat în justiţie o acuzaţie împotriva filmului ”The Shape of Water”, favorit la premiile Oscar cu 13 nominalizări, spunând că acesta este ”în multe privinţe identic” cu piesa ”Let Me Hear You Whisper”, scrisă de tatăl său în 1969, potrivit agerpres.


Însă, J. Miles Dale a declarat vineri că procesul de plagiat ”este nefondat” şi că momentul a fost ales în mod ”oportun” pentru a coincide cu decernarea distincţiilor Academiei
Americane de Film.

”(Procesul) este nefondat; dacă vă uitaţi măcar puţin la el, dacă vă uitaţi la cele două, similarităţile nu sunt chiar atât de mari”, a spus el într-un interviu acordat Press Association în Los Angeles.

Citește și : SUA : Suspectul că şi-a împuşcat mortal părinţii în campus universitar din Michigan a fost arestat

”Nu ne facem griji în această privinţă”, a precizat coproducătorul. ”Nu ne îngrijorează atât de mult pe cât ne dezamăgeşte faptul că momentul este (ales) oportun, procesul de votare pentru Oscaruri începând a doua zi”, a mai spus el.

Acuzaţia de plagiat a fost formulată luna trecută în California împotriva studioului Fox Searchlight, a producătorului asociat Daniel Kraus şi a regizorului Guillermo del Toro pentru încălcarea drepturilor de autor care îi aparţin fiului dramaturgului Paul Zindel.

Marc Toberoff, avocatul lui David Zindel, a declarat că au fost identificate cel puţin 61 de similarităţi între cele două producţii.

Piesa lui Zindel prezintă o poveste între o îngrijitoare introvertită care stabileşte o prietenie ciudată cu un delfin în timp ce lucrează la un laborator militar în timpul Războiului Rece. Îngrijitoarea află că delfinul va fi supus unei disecţii şi pune la punct un plan pentru a-l salva.

În ”The Shape of Water”, scris de Guillermo del Toro şi Vanessa Taylor, o femeie mută care face curăţenie într-un laborator militar în timpul Războiului Rece se implică într-o relaţie sentimentală cu o fiinţă amfibiană şi pune la punct o misiune pentru a o elibera şi a o salva de la moarte.

Del Toro şi Fox Searchlight au negat acuzaţiile de plagiat aduse peliculei. ”N-am auzit niciodată de piesa aceasta înainte de a face ‘The Shape Of Water’ şi niciunul dintre colaboratorii mei nu au făcut vreo menţiune la aceasta’, a declarat Del Toro pentru site-ul Deadline.

“The Shape of Water” este pe primul loc în topul nominalizărilor la premiile Oscar din 2018, iar actriţa Sally Hawkins, care interpretează rolul principal, se află în cursa pentru cea mai bună actriţă. “Este un privilegiu să spui astfel de poveşti şi să faci filme care arată că există o viaţă dincolo de cea pe care o cunosc oamenii”, a comentat actriţa. “Eu mă aflu aici datorită geniului altora. Mă caţăr pe umerii unor giganţi. Guillermo mi-a făcut un cadou cu acest rol, acest film”, a adăugat ea.

Gala de decernare a Premiilor Oscar, aflată în acest an la cea de-a 90-a ediţie, are loc la 4 martie 2018, la Dolby Theatre din Hollywood, fiind transmisă în direct de canalul american de televiziune ABC şi aşteptată de milioane de cinefili din lumea întreagă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău

Flux într-o continuă creştere de pasageri pe Aeroportul Internaţional Chişinău Peste 1,6 milioane de pasageri au folosit, în prima jumătate a acestui an, Aeroportul Internaţional...

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor

Câștig de cauză pentru Consiliul Audiovizualului față de două posturi TV afiliate oligarhului Ilan Șor Judecătoria Chișinău, sediul Centru, a acordat câștig de cauză Consiliului...

MEC va sesiza CNA după neregulile depistate la Școala Profesională din Alexăndreni

MEC va sesiza CNA după neregulile depistate la Școala Profesională din Alexăndreni Ministerul Educației și Cercetării va sesiza Centrul Național Anticorupție (CNA) privind neregulile depistate...

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi

O nouă manifestaţie la Moscova a unui grup de soţii de soldaţi mobilizaţi Aproximativ zece soţii de soldaţi ruşi mobilizaţi în Ucraina s-au adunat luni...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.