Coreea de Nord a efectuat un tir spre largul mării cu o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune

Publicat:

Coreea de Nord a efectuat duminică un tir spre largul mării cu o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune, a raportat armata sud-coreeană, citată de agenţia sud-coreeană de presă, Yonhap, notează AFP, potrivit agerpres.

Coreea de Nord a lansat deja sâmbătă trei noi rachete balistice. Acest tir din prima zi a anului 2023 a provenit din cartierul Yongseong al capitalei Phenian şi a aterizat în Marea Japoniei, a precizat Yonhap, citând Statul Major sud-coreean.


Citește și : Kievul se aşteaptă la întreruperi repetate de electricitate toată iarna

Tensiunile militare din peninsula coreeană au crescut puternic în 2022, Coreea de Nord efectuând teste aproape lunar, în special tirul celei mai avansate rachete balistice intercontinentale.

Sâmbătă, Phenianul a tras trei rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, potrivit armatei Seulului, la o zi după ce Coreea de Sud a testat cu succes un lansator spaţial cu combustibil solid.

Acest tir nord-coreean a urmat după incursiunea a cinci drone nord-coreene în spaţiul aerian al Sudului la începutul acestei săptămâni.

Incursiunea nord-coreeană a fost primul astfel de incident din ultimii cinci ani şi a făcut ca ministrului apărării de la Seul să îşi ceară scuze, după ce forţele sale aeriene nu au doborât nicio dronă, în pofida trimiterii unor avioane de luptă într-o misiune care a durat cinci ore.

Citește și : Ce conţine planul de pace al lui Zelenski

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Antarctica ‘înverzește’ într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice

Antarctica 'înverzește' într-un ritm alert din cauza schimbărilor climatice Un nou studiu arată că porțiunea acoperită de vegetație din Peninsula Antarctică a crescut de peste...

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare

Sky News a renunţat la interviul cu Boris Johnson din cauza interdicţiei de înregistrare Sky News a renunţat la un interviu cu Boris Johnson, după...

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă

Care sunt cele mai frumoase și alese flori de toamnă Nu doar primăvara este un anotimp al florilor, și toamna are propriul farmec și există...

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.