Coreea de Nord a testat un ‘focos de dimensiuni foarte mari’

Publicat:

Coreea de Nord a testat un ‘focos de dimensiuni foarte mari’

Coreea de Nord a testat un focos “de foarte mari dimensiuni” conceput pentru o rachetă de croazieră strategică şi a lansat un nou tip de rachetă antiaeriană, a informat sâmbătă presa de stat, notează AFP.

“Direcţia pentru rachete (din Coreea de Nord) a efectuat un test de putere al unui focos de foarte mari dimensiuni proiectat pentru racheta strategică de croazieră +Hwasal-1 Ra-3+”, a transmis agenţia de nord-coreeană KCNA, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : 34.049 de palestinieni ucişi în Gaza de la începutul ofensivei Israelului la 7 octombrie (Ministerul Sănătăţii enclavei)

Phenianul a efectuat, de asemenea, vineri după-amiază o lansare test a “un nou tip de rachetă antiaeriană +Pyoljji-1-2+ în Marea de Vest”, cunoscută şi sub numele de Marea Galbenă, a adăugat KCNA.

“Un anumit obiectiv a fost atins” datorită testului, a continuat agenţia fără a furniza alte informaţii.

Aceste două teste fac parte din “activităţile obişnuite ale direcţiei şi institutelor de ştiinţe a apărării afiliate acesteia”, a indicat aceeaşi sursă.

La începutul lui aprilie, Phenianul a afirmat că a testat o nouă rachetă hipersonică cu rază medie şi lungă de acţiune, cu combustibil solid. Media de stat a difuzat atunci o înregistrare video a lansării în prezenţa numărului unu nord-coreean, Kim Jong Un.

Citește și : Zelenski insistă: Vrem aparare aeriană și avioane! Acum!

Coreea de Nord continuă să-şi dezvolte programele de armament, în special nuclear, în pofida sancţiunilor internaţionale la care este supusă.

De la începutul anului, ţara, dotată cu arme nucleare, a numit Coreea de Sud “principalul său inamic”, a închis agenţiile dedicate reunificării şi dialogului inter-coreean şi a ameninţat că va intra în război pentru orice încălcare a teritoriului său “chiar şi de o miime de milimetru”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi

Elicopter prăbuşit în Iran: Trei salvatori sunt daţi dispăruţi Trei membri ai echipelor de intervenţie care căutau elicopterul prăbuşit în Iran, în care se afla...

BIOGRAFIE. Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, un ultraconservator aflat la putere din 2021 şi inamic declarat al Israelului

BIOGRAFIE. Preşedintele iranian Ebrahim Raisi, un ultraconservator aflat la putere din 2021 şi inamic declarat al Israelului Purtând mereu un turban negru şi un veşmânt...

Apare ipoteza că autorul tentativei de asasinat asupra premierului slovac Fico nu ar fi acţionat singur

Apare ipoteza că autorul tentativei de asasinat asupra premierului slovac Fico nu ar fi acţionat singur Autorul atacului armat asupra premierului slovac Robert Fico...

Meteorit uriaș, văzut pe cer în Portugalia și Spania

Meteorit uriaș, văzut pe cer în Portugalia și Spania Un meteorit a făcut lumină în toiul nopții în Spania și Portugalia. Mii de oameni au...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.