Coreea de Nord a tras rachete de croazieră înspre Marea Galbenă

Publicat:

Coreea de Nord a tras rachete de croazieră înspre Marea Galbenă

Coreea de Nord a lansat miercuri mai multe rachete de croazieră în direcţia Mării Galbene, a anunţat armata sud-coreeană, într-un moment în care tensiunile dintre Seul şi Phenian sunt la apogeu, notează AFP, potrivit stiripesurse.ro.

“Armata noastră a detectat mai multe rachete de croazieră lansate de Coreea de Nord înspre Marea Galbenă” în jurul orelor 07.00 miercuri (marţi 22.00 GMT), a declarat statul major interarme sud-coreean într-un comunicat.


Citeşte şi: Nicu Popescu şi-a depus DEMISIA – Stiripesurse.md

“Specificaţiile detaliate sunt analizate îndeaproape de serviciile de informaţii sud-coreene şi americane”, a adăugat textul.

Testele de rachete de croazieră nu intră sub incidenţa sancţiunilor impuse de ONU împotriva Coreei de Nord, spre deosebire de rachetele balistice şi armele nucleare.

Coreea de Nord a tras rachete de croazieră înspre Marea Galbenă

Aceste tiruri intervin într-un moment în care Coreea de Sud desfăşoară până joi un exerciţiu de infiltrare a forţelor sale speciale în largul coastelor de est ale ţării, “în lumina gravelor probleme de securitate” cu nordul, potrivit marinei sud-coreene.

“Ne vom îndeplini misiunea de a infiltra profund teritoriul inamic şi de a-l neutraliza complet, indiferent de circumstanţe”, a declarat comandantul exerciţiului într-un comunicat.

Tensiunile dintre cele două Corei s-au agravat brusc în ultimele luni. Cele două ţări inamice au renunţat la acordurile încheiate în 2018 pentru prevenirea incidentelor armate, şi-au consolidat resursele militare la frontieră şi au efectuat exerciţii de artilerie cu muniţie reală în apropierea teritoriului celeilalte. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Elicopterul prăbuşit în Iran a fost GĂSIT: Nu sunt încă informaţii despre starea celor aflaţi la bord

Elicopterul prăbuşit în Iran a fost GĂSIT: Nu sunt încă informaţii despre starea celor aflaţi la bord Elicopterul care a aterizat forţat în Iran şi...

China lansează o investigaţie antidumping privind substanţele chimice importate din UE,SUA,Taiwan şi Japonia

China lansează o investigaţie antidumping privind substanţele chimice importate din UE,SUA,Taiwan şi Japonia Ministerul Comerţului din China a demarat duminică o investigaţie antidumping privind copolimerul...

Elicopter prăbuşit în Iran: UE a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS, la cererea Teheranului

Elicopter prăbuşit în Iran: UE a activat serviciul de cartografiere prin satelit Copernicus EMS, la cererea Teheranului Uniunea Europeană a activat serviciul de cartografiere prin...

Liderul suprem al Iranului: Națiunea trebuie ‘să se roage’ pentru Ebrahim Raisi

Liderul suprem al Iranului: Națiunea trebuie 'să se roage' pentru Ebrahim Raisi Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, a declarat că naţiunea "trebuie să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.