Coreea de Nord a trimis în Rusia aproape 5 milioane de obuze de artilerie

Publicat:

Coreea de Nord a trimis în Rusia aproape 5 milioane de obuze de artilerie

Coreea de Nord a trimis în Rusia cel puţin 10.000 de containere maritime cu aproape 5 milioane de obuze de artilerie , a declarat ministrul sud-coreean al apărării Shin Won-sik pentru Bloomberg News .

Cu toate acestea, liderul rus Vladimir Putin este prosibil să ceară mai multe muniții în timpul următoarei vizite la Phenian, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„Se așteaptă ca Putin să caute o cooperare mai strânsă în materie de securitate cu Coreea de Nord, în special provizii militare, cum ar fi obuzele de artilerie, care sunt necesare pentru a profita de șansa de a câștiga”, a spus Shin Won-sik.

Coreea de Nord a trimis și zeci de rachete balistice în Rusia, a ami spus oficialul sud-corean.

În schimbul muniției, Rusia a trimis Coreei de Nord tehnologii care ar ajuta-o să desfășoare o serie de sateliți spion, precum și arme convenționale, cum ar fi tancuri și avioane, relatează Bloomberg.

În februarie, Seul a declarat că Rusia ar putea primi până la trei milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord.

Munițiile trimise de Coreea de Nord de când Putin și Kim s-au întâlnit în Rusia în septembrie anul trecut au depășit cu mult ceea ce SUA și Uniunea Europeană au trimis Ucrainei.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Acest lucru a permis forțelor Kremlinului să bombardeze Ucraina, deoarece aceasta a fost forțată să raționeze muniția din cauza scăderii proviziilor – ajutorul pentru Ucraina fiind blocat în Congresul SUA.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CSP: Trei din 4 candidați la funcțiile vacante de procuror au câștigat concursul

CSP: Trei din 4 candidați la funcțiile vacante de procuror au câștigat concursul Cristian Prepeliță, acuzat de Andrei Cebotari, în ședința trecută CSM, că frații...

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025

USMF lansează un nou program de master, pentru anul universitar 2024-2025 Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” lansează un nou program de...

‘Fii AgriCOOLtor!’, campania destinată absolvenților de gimnaziu, liceu, colegiu și de la ciclul I Licență

'Fii AgriCOOLtor!', campania destinată absolvenților de gimnaziu, liceu, colegiu și de la ciclul I Licență Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA) a lansat campania „Fii...

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar

Noi condiții pentru eliberarea pașaportului românesc simplu temporar Se schimbă regulile la eliberarea paşaportului simplu temporar începând din 3 iulie. Va fi eliberat doar în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.