X

Coreea de Nord a trimis în Rusia aproape 5 milioane de obuze de artilerie

Coreea de Nord a trimis în Rusia aproape 5 milioane de obuze de artilerie

Coreea de Nord a trimis în Rusia cel puţin 10.000 de containere maritime cu aproape 5 milioane de obuze de artilerie , a declarat ministrul sud-coreean al apărării Shin Won-sik pentru Bloomberg News .

Cu toate acestea, liderul rus Vladimir Putin este prosibil să ceară mai multe muniții în timpul următoarei vizite la Phenian, potrivit stiripesurse.

Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

„Se așteaptă ca Putin să caute o cooperare mai strânsă în materie de securitate cu Coreea de Nord, în special provizii militare, cum ar fi obuzele de artilerie, care sunt necesare pentru a profita de șansa de a câștiga”, a spus Shin Won-sik.

Coreea de Nord a trimis și zeci de rachete balistice în Rusia, a ami spus oficialul sud-corean.

În schimbul muniției, Rusia a trimis Coreei de Nord tehnologii care ar ajuta-o să desfășoare o serie de sateliți spion, precum și arme convenționale, cum ar fi tancuri și avioane, relatează Bloomberg.

În februarie, Seul a declarat că Rusia ar putea primi până la trei milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord.

Munițiile trimise de Coreea de Nord de când Putin și Kim s-au întâlnit în Rusia în septembrie anul trecut au depășit cu mult ceea ce SUA și Uniunea Europeană au trimis Ucrainei.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Acest lucru a permis forțelor Kremlinului să bombardeze Ucraina, deoarece aceasta a fost forțată să raționeze muniția din cauza scăderii proviziilor – ajutorul pentru Ucraina fiind blocat în Congresul SUA.

Tags: Coreea de NordobuzePhenianShin Won-SikVladimir Putin
Externe