Coreea de Nord înregistrează circa 3 milioane de persoane cu ‘febră’

Publicat:

Autorităţile din Coreea de Nord au raportat marţi un număr total de circa 3 milioane de persoane cu “febră”, confirmând răspândirea în continuare a ceea ce se crede că ar fi infecţii cu coronavirus care nu au fost însă identificate din cauza lipsei capacităţii de testare, informează DPA, potrivit agerpres.

Cea mai recentă cifră vine după ce autorităţile au înregistrat peste 134.510 de cazuri noi în 24 de ore până luni seara, potrivit relatărilor mass-media de stat care citează autorităţile pentru prevenirea epidemiei.


Citeşte şi: Ce se ascunde în spatele schimbărilor politicii SUA față de Cuba și Venezuela? – Black News

Potrivit experţilor, ţara nu dispune de suficiente capacităţi de testare pentru a stabili dacă persoanele sunt bolnave de COVID-19, de aceea raportează în schimb cazuri de “febră”.

Cifrele vin după ce Phenianul a confirmat oficial primele cazuri de infectare cu coronavirus, la 12 mai.

Până în prezent, 68 de persoane au murit şi 2,5 milioane de persoane s-ar fi vindecat, potrivit agenţiei oficiale de presă KCNA.

Puţine lucruri se cunosc despre situaţia sanitară din această ţară izolată, însă Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) presupune că nu a fost lansată încă o campanie de vaccinare la nivel naţional.

Citeşte şi: Lituania anunţă retragerea ambasadorului din Rusia – Black News

Coreea de Nord a impus un lockdown. Cu toate acestea, guvernul nu a răspuns deocamdată la ofertele de acordare de vaccinuri şi materiale medicale din partea Coreei de Sud şi SUA, potrivit Seulului.

KCNA a relatat că Phenianul reuşeşte să “menţină situaţia stabilă şi să-şi accelereze dezvoltarea favorabilă”, subliniind că “ratele de morbiditate şi mortalitate la nivel naţional au scăzut drastic, iar numărul persoanelor care s-au vindecat a crescut”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii

Sute de morţi în câteva ore în Burkina Faso: Al-Qaida a comis unul dintre cele mai grave masacre din ultimele decenii Până la 600 de...

O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova

  O cetățeană a Ecuadorului a primit refuz la intrarea în Republica Moldova O cetățeană a Republicii Ecuador a primit refuz de intrare în Republica Moldova...

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti

Zelenski le cere aliaţilor săi acelaşi sprijin ca cel pe care îl oferă Israelului, pentru a doborî rachetele ruseşti Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut,...

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova

Trei biblioteci școlare din Ceadâr-Lunga, Briceni și Fălești vor fi modernizate cu sprijinul OTP Bank și PNUD Moldova Trei biblioteci școlare vor fi modernizate și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.