Coreea de Sud investighează echipajul unei nave cargo sub pavilion panamez suspecatată de comerț cu Coreea de Nord

Publicat:

Coreea de Sud investighează echipajul unei nave cargo sub pavilion panamez în baza unor suspiciuni de furnizare de produse petroliere Phenianului, ceea ce ar reprezenta o încălcare a sancţiunilor ONU impuse Coreii de Nord, a anunţat duminică agenţia de presă sud-coreeană Yonhap, relatează AFP.

Koti, o navă de 5.100 de tone, a fost reţinut în urmă cu două săptămâni în portul sud-coreean Pyeongtaek-Dangjin şi echipajul său este în prezent interogat fiind suspectat de transbordarea încărcăturii dintr-un vas în altul, a precizat agenţia citând responsabili locali din domeniul maritim , potrivit agerpres .


Este pentru a doua oară în câteva zile când acest tip de investigare este semnalat.

Citește și : Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită în Franţa pe 5 ianuarie

Coreea de Sud a anunţat vineri o inspecţie la un vas sub pavilion Hong Kong, Lighthouse Winmore, care transferase pe o navă nord-coreeană produse petroliere.

Nava Koti nu fost însă autorizată să părăsească portul ca urmare a unei decizii a guvernului sud-coreean din 21 decembrie. Echipajul, care provine în principal din China şi Myanmar, este investigat de serviciul vamal şi de serviciile de informaţii.

ONU a interzis accesul în porturile lumii a patru nave nord-coreene suspectate că transportă mărfuri interzise de sancţiunile internaţionale impuse Phenianului, dar nu a putut să includă pe listă alte şase din cauza opoziţiei Beijingului.

Consiliul de Securitate al ONU a înăsprit vinerea trecută sancţiunile împotriva Coreii de Nord printr-un vot unanim asupra unei rezoluţii americane referitoare la aprovizionarea cu petrol şi chestiunea muncitorilor nord-coreeni din străinătate, notează AFP.

Este a noua serie de sancţiuni impuse de ONU, deosebit de severe, dintre care ultimele trei au fost adoptate la iniţiativa SUA după un test nuclear şi mai multe tiruri cu rachete efectuate de Phenian.

Din septembrie 2016, Coreea de Nord a efectuat un test nuclear – cel de-al şaselea – şi a lansat mai multe rachete, acţiuni interzise de Naţiunile Unite.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american

Compania rusească Kaspersky îşi mută operaţiunile din SUA, din cauza unei decizii a guvernului american După ce administraţia Biden a anunţat că interzice vânzarea şi...

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt

Sonda spaţială RAMSES va întâlni un asteroid care va trece aproape de Pamânt Sonda spaţială europeană RAMSES se va întâlni cu un asteroid, Apophis, care...

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol

Oraşul spaniol Valencia închide trei plaje afectate de o deversare de petrol Consiliul municipal al oraşului spaniol Valencia a închis marţi trei plaje la Marea...

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen

Taylor Swift, onorată pe Aleea Celebrităţilor din oraşul german Gelsenkirchen Oraşul Gelsenkirchen, din vestul Germaniei, a dezvelit o plachetă în onoarea lui Taylor Swift pe...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.