Coșmarul operațiilor de slăbire din Turcia: ‘M-am temut de ce este mai rău!’

Publicat:

Coșmarul operațiilor de slăbire din Turcia: ‘M-am temut de ce este mai rău!’

Datele recente arată că cel puțin 25 de britanici au decedat în urma intervențiilor chirurgicale estetice efectuate în afara țării, începând cu anul 2019, relatează Daily Mail. O femeie povestește coșmarul prin care a trecut pentru a avertiza și alte persoane de pericolele ascunse ale operațiilor de slăbire efectuate în Turcia.

O femeia de 43 de ani povestește cum viața ei a fost distrusă după o operație de slăbire greșită, de 2.400 de lire sterline, din Turcia, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și : Andrei Galațchi, ‘omul lui Șor’ a fost eliberat din arest preventiv

Leanne O’Driscoll aproape și-a pierdut viața după o operație de slăbire efectuată în Turcia. Femeia a trebuit să-și scoată fierea, după ce a început să vomite sânge. Acum este permanent sub tratament cu antibiotice, iar o infecție ar putea să o ucidă. Leanne, mama a trei copii, a căutat opțiuni pentru a pierde în greutate, dar a ales o intervenție rapidă și ieftină în Turcia, după ce în Irlanda, țara ei natală, a fost pusă pe o listă de așteptare de 10 ani.

Însă, totul a luat rapid o întorsătură greșită, Leanne s-a simțit foarte rău după operație.

M-am temut de ce este mai rău, dar asistentele îmi tot spuneau că este normal”, a spus ea, conform cotidianului britanic. Abia la o săptămână după operație, aceasta s-a simțit suficient de bine cât să se întoarcă acasă, unde a început să se simtă tot mai rău. Sora femeii a găsit-o inconștientă, pe podea.

La spital, tomografiile au arătat că splina îi fusese afectată în timpul procedurii și că organismul ei intrase în șoc sceptic. Procedura a provocat complicații grave, inclusiv hemoragii interne. Eforturile medicilor de a-i salva splina au fost zadarnice, fiind necesară intervenția de îndepărtare a acesteia.

După o săptămână, Leanne s-a întors acasă și, pe măsură ce se recupera, a observat o scădere rapidă în greutate.

Arătam ca un schelet, iar colegii mei se chinuiau să mă recunoască. Unul dintre ei mi-a spus că habar nu avea cine sunt. Din punct de vedere emoțional, voiam să mănânc, dar corpul meu îmi tot spunea că nu pot.”, povestește femeia.

Deși a supraviețuit, acum trebuie să ia antibiotice pe viață, iar riscul de infecții este ridicat. O’Driscoll își împărtășește povestea pentru a avertiza ceilalți asupra pericolelor intervențiilor chirurgicale în străinătate. Aceasta spune că operația este “cel mai mare regret” din viața ei.

Mi-aș fi dorit să nu mă fi operat niciodată. Voi lua antibiotice pentru tot restul vieții mele, ceva ce aproape am pierdut, pentru că nu mai am imunitate. Chiar și o infecție minoră m-ar putea ucide. Sunt norocoasă că sunt în viață – nu faceți aceeași greșeală ca mine.”, adaugă Leanne.

Operație de slăbire cu final tragic

Și totuși, Leanne O’Driscoll chiar se poate considera norocoasă spre deosebire de Leanne Michelle Leary, o mamă britanică, care a murit în timpul unei operații de 2.000 de lire sterline, efectuate în Turcia.

Femeia de 38 de ani, din Marea Britanie, a murit în timpul unei operații de slăbire din cauza unui atac de cord provocat de complicații ale unei tromboze venoase profunde nediagnosticate. Deși a fost resuscitată, a murit ulterior din cauza unui al doilea stop cardiac. Familia sa nu știa de operație, iar ea nu a discutat cu medicul de familie înainte de a pleca în Turcia.

Mesajele sale din dimineața zilei în care a murit arată că își dorea foarte mult această operație. Autopsia sugerează că a murit din cauza unei embolii pulmonare cauzate de tromboza venoasă profundă. Ancheta a relevat că riscurile operației nu au fost discutate în detaliu, iar familia nu a fost contactată în situația de urgență. Medicul legist a subliniat importanța transparenței și a discuțiilor detaliate cu medicii înainte de orice intervenție chirurgicală.

Cazul Leannei vine după o altă tragedie. Morgan Ribeiro, o tânără din Marea Britanie, de 20 de ani, a murit în urma unei operații de manșon gastric în Turcia. Ribeiro, care a fost hărțuită din cauza greutății sale ani de zile, a murit din cauza unor complicații într-un spital din Serbia. Zborul de întoarcere în Marea Britanie al femeii a fost deviat către Belgrad atunci când aceasta s-a simțit foarte rău.

Atrași de prețurile mici

Statisticile recente dezvăluie o realitate îngrijorătoare: cel puțin 25 de britanici și-au pierdut viața în urma unor intervenții de chirurgie estetică efectuate în străinătate începând cu anul 2019.

Citește și : Adjunctul lui Şoigu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din Rusia, riscă 15 ani de închisoare pentru că a luat mită

Operația de bypass gastric în Turcia poate fi realizată cu doar 3.000 de lire sterline, mult sub costul de peste 8.000 de lire sterline din Marea Britanie și din Irlanda.

Mulți sunt atrași de aceste prețuri accesibile și de timpul scurt de așteptare în Turcia, însă medicii avertizează asupra riscurilor asociate practicilor de reducere a costurilor din multe clinici și a unor standarde mai scăzute de îngrijire. Experții din domeniu spun că pacienții “trec prin spitalele turcești pe bandă rulantă”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin

Vaccinarea împotriva HPV oprește 90% din cazurile de cancer de col uterin Imunizarea adolescenților cu vaccinul împotriva HPV reduce cu 90% cazurile de cancer de...

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix

Will Ferrell şi Ramy Youssef pregătesc o nouă miniserie de comedie pentru Netflix Will Ferrell şi Ramy Youssef colaborează la o nouă miniserie de comedie...

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație

Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane de dolari la o licitație Un Monet a fost vândut cu aproape 35 de milioane...

OMS îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare

OMS îndeamnă țările să interzică alimentele bogate în sare Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a îndemnat țările să stabilească limite legale privind cantitatea de sare...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.