Cozi mari s-au format brusc la unele secţii de vot din Rusia ca urmare a protestului ‘Amiază împotriva lui Putin’

Publicat:

Cozi mari s-au format brusc la unele secţii de vot din Rusia ca urmare a protestului ‘Amiază împotriva lui Putin’

În mai multe oraşe ruse, cetăţenii s-au strâns duminică la secţiile de votare pentru a participa la apelul „Amiază împotriva lui Putin”, susţinut de regretatul lider al opoziţiei Aleksei Navalnîi, cu puţin timp înainte de moartea acestuia în circumstanţe stranii într-o colonie penală din Siberia.

Cozi mari s-au format brusc la unele secţii de vot din Rusia, într-o aparentă demonstraţie de disidenţă, în timpul alegerilor ce ar urma să confirme menţinerea preşedinţiei ţării de către Vladimir Putin, informează BBC, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Maia Sandu condamnă atacul Kremlinului asupra orașului Odesa: Războiul Rusiei împotriva Ucrainei nu are limite

Susţinători ai liderului de opoziţie decedat, Aleksei Navalnîi, au lansat un apel către cetăţenii ruşi să se prezinte la vot la prânz, la Moscova şi în alte oraşe, şi să voteze pentru orice alt candidat în afara lui Vladimir Putin sau să îşi anuleze votul. Un bărbat a declarat că este important pentru el să vadă că nu este singur în opiniile sale politice.

Potrivit corespondentului BBC la Moscova, ar fi dificil să se distingă cei care protestează astfel. Ei nu scandează niciun slogan politic şi nu afişează nicio pancartă, pentru că ştiu că dacă vor face acest lucru vor fi arestaţi. Este cam tot ce poate face opoziţia rusă în acest moment, să fie acolo şi să se privească în ochi, să ştie că încă există, transmite corespondentul BBC.

După cum a putut constata EFE, numărul alegătorilor a crescut de mai multe ori la Moscova, la prânz, la ora locală (09:00 GMT), oră stabilită de opoziţie pentru ca susţinătorii opoziţiei să meargă la secţiile de vot pentru a-şi arăta respingerea faţă de preşedintele rus, Vladimir Putin, care caută să obţină un al cincilea mandat de şef al statului.

“Pentru amiază împotriva lui Putin (Moscova, districtul Arbat, secția de votare nr. 1), au venit 300 de oameni. Cred că asta e bine. De obicei această secție este mereu goală, cartierul este foarte mic”, a declarat pentru Moscow Times un bărbat de 56 de ani, care a dorit să rămână anonim din motive de securitate.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025

Un nou joc din seria Grand Theft Auto va fi lansat în 2025 Take Two a anunţat că va lansa un nou joc din seria...

VIDEO – Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie

VIDEO - Prezentare de modă istorică în Arabia Saudită. Manechinele au defilat, pentru prima dată, în costume de baie Arabia Saudită a arătat lumii o...

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie ‘solo’

Îți place să pleci hai-hui în lume? Destinațiile perfecte pentru o primă călătorie 'solo' Călătoria de unul singur poate fi o experiență plină de satisfacții,...

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai

ULTIMA ORĂ/ Rezultate preliminare la alegerile locale noi și parțiale din 19 mai Comisia Electorală Centrală a prezentat rezultatele preliminare ale alegerilor locale noi și...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.