Creierul tău îmbătrânește mai repede decât corpul tău: Peste 45 de ani, aceste simptome devin îngrijorătoare

Publicat:

Creierul tău îmbătrânește mai repede decât corpul tău: Peste 45 de ani, aceste simptome devin îngrijorătoare

Semne că creierul tău îmbătrânește mai repede decât corpul tău: Peste 45 de ani, aceste simptome devin îngrijorătoare. Îmbătrânirea are multe avantaje, dar și dezavantaje. Iar unul dintre cele principale este deteriorarea funcțiilor cognitive. Deja după vârsta de 45 de ani, abilitățile de memorare , de raționament și de înțelegere a discursului celorlalți pot începe să regreseze simțitor.

Aceasta este o parte firească a maturității, dar uneori procesul merge prea repede – și atunci trebuie să fiți vigilent și să vă adresați unui specialist. Iată 4 „semnale de alarmă” majore care înseamnă că trebuie să vă faceți un control al creierului, potrivit stiripesurse.


Citește și : CA obține câștig de cauză față de Cinema 1 privind insuficiența de programe locale

În cele mai multe cazuri, îmbătrânirea prea rapidă a creierului poate fi controlată cu lucruri simple – cum ar fi restabilirea nivelurilor de nutrienți din alimentație. În unele situații, este nevoie de o intervenție medicală mai serioasă. În orice caz – nu ignorați aceste simptome!

Pierderea simțului echilibrului

Flexibilitatea și forța sunt două componente importante ale echilibrului. Ele sunt necesare pentru ca organismul să rămână în poziție verticală. Echilibrul, dacă nu este antrenat în mod specific, începe să se deterioreze în jurul vârstei de 50 de ani; în plus, declinul masei musculare, asociat, de asemenea, cu vârsta, provoacă dificultăți suplimentare.

Dar pierderea periodică a echilibrului poate fi, de asemenea, un semn de avertizare că ceva se întâmplă în creierul dumneavoastră.

Dificultăți în ceea ce privește motricitatea fină și coordonarea

Un alt semn de avertizare este pierderea simțului de coordonare și incapacitatea de a efectua mișcări „fine” care înainte erau ușoare. Potrivit studiilor, unele dintre semnele tipice de avertizare timpurie a demenței includ probleme de coordonare și recunoaștere, dezorientare, probleme de memorie și abilități slabe de comunicare. Ținând cont de această listă, consultați-vă imediat medicul.

Citește și : Reţeaua de socializare X autorizează de acum în mod oficial conţinuturile pornografice

Schimbări bruște de dispoziție

La femei, acestea însoțesc adesea menopauza. Dar, în general, simțirea și reglarea dispoziției este o funcție a creierului. Dacă acest proces este complet scăpat de sub control, poate fi un semn clar că este timpul să vorbiți cu medicul dumneavoastră.

Incapacitatea de a vă aminti sau de a percepe un cuvânt

Desigur, uitarea câtorva cuvinte din când în când este firească. Dar dacă simți că se întâmplă prea des, poate că creierul tău îți spune că are nevoie de ajutor. Dacă vă treziți că vă pierdeți memoria pe termen lung sau că nu sunteți în stare să vă formați amintiri pe termen scurt, acesta poate fi un semn de declin cognitiv sever, potrivit actualno.com.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea

Ce este tulburarea alimentară. Experiențele traumatizante cu mâncarea Persoanele cu ARFID își limitează adesea mâncarea prin preferințe senzoriale sau texturale. Când Hannah avea 7 ani, le-a...

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice

Medicii ar putea folosi temperatura facială pentru diagnosticarea ușoară a bolilor metabolice O nouă metodă de diagnosticare a bolilor metabolice ar putea revoluționa medicina. Cercetători...

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io – Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar

Satelitul lui Jupiter fierbe la propriu. Astronomii au observat lacuri de lavă pe Io - Luna celei mai mari planete din sistemul nostru solar Jupiter ascunde...

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe

Regizorul francez Benoit Jacquot, inculpat pentru violarea a două actriţe Regizorul Benoit Jacquot a fost inculpat miercuri pentru violarea actriţelor Julia Roy, în 2013, şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.