Creşte bilanţul victimelor în cutremurul din Orientul Mijilociu. Peste 300 de morţi şi 2500 de răniţi

Publicat:

Bilanţul violentului seism care s-a produs duminică seară la graniţa dintre Iran şi Irak a crescut la 328 de morţi pe teritoriul iranian, potrivit unui nou buletin prezentat luni dimineaţă de celula de criză înfiinţată de autorităţile locale, informează AFP, potrivit agerpres.

“Din păcate, sunt 328 morţi şi aproximativ 2500 de răniţi”, a declarat pentru televiziunea de stat Behnam Saeedi, coordonatorul adjunct al acestei structuri aflate sub comanda Ministerului de Interne din Iran, în jurul orei locale 09.30 (06.30 GMT).


Acest bilanţ ar putea să continue să crească în orele următoare, au precizat autorităţile. Precedentul bilanţ era de 164 de victime.

Citeşte şi: Cutremur cu magnitudinea de 6,5 în Costa Rica (USGS)

Serviciul de monitorizare geologică din Statele Unite (USGS) a estimat magnitudinea seismului la 7,3, iar Centrul de Cercetări Geografice din Germania la 7,2. Adâncimea la care s-a produs mişcarea tectonică a fost de 33,9 km, potrivit USGS. Epicentrul a fost localizat în provincia Sulaimaniyah din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, la aproximativ 200 de kilometri la nord-est de Bagdad, în apropierea frontierei cu Iranul. Au urmat două replici de magnitudine 4,5 şi 4,7, prima la scurt timp după cutremurul înregistrat duminică la ora 18:18 GMT, iar cea de-a doua luni, la scurt timp după miezul nopţii.

Potrivit Televiziunii de stat din Teheran, au fost afectate mai multe sate, în care s-a întrerupt alimentarea cu energie electrică. Serviciile de urgenţă afirmă că accesul în localităţile unde este necesară intervenţia este îngreunat de blocarea unor drumuri.

Potrivit unor relatări din presa locală, seismul a fost resimţit până în Turcia şi Kuweit. Organizaţia Semiluna Roşie din Turcia a anunţat că a trimis o echipă de salvare de la Erbil în zona grav afectată din nordul Irakului, informează agenţia Anadolu. Ministrul turc al sănătăţii, Ahmet Demircan, a declarat că ţara sa este gata să ofere ajutor Irakului, în cazul unei solicitări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt

Moulin Rouge din Paris sărbătorește instalarea unei noi moriști de vânt Clubul de cabaret Moulin Rouge din Paris, ale cărui pale emblematice ale morii de...

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg)

Biden reduce din avantajul lui Trump în statele oscilante (sondaj Bloomberg) În ciuda prestaţiei sale slabe la dezbaterea electorală cu oponentul său republican Donald...

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte?

La ce îi folosește lui Putin o misterioasă stație radio care emite pe unde scurte? Vladimir Putin ar putea folosi un post de radio misterios...

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice

Rusia susține că a distrus două sisteme Patriot în Ucraina, după un atac cu rachete balistice Rachete balistice ruseşti Iskander au distrus două lansatoare pentru...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.