Crucea Roşie reproşează mai multor state că adoptă un discurs ‘DEZUMANIZANT’ la adresa jihadiştilor

Publicat:

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a reproşat joi unor state că adoptă un discurs ‘dezumanizant’ la adresa jihadiştilor străini din Siria şi Irak, atunci când îşi exprimă dorinţa ca aceştia să fie ‘distruşi sau exterminaţi’, informează AFP, potrivit agerpres.

La câteva zile după declaraţiile ministrului francez al apărării, Florence Parly, care cerea ‘neutralizarea unui număr maxim de jihadişti’, directorul regional adjunct pentru Orientul Mijlociu şi Apropiat al CICR, Patrick Hamilton, a deplâns în faţa jurnaliştilor ‘un discurs public, inclusiv din partea unor state, asupra necesităţii, sau cel puţin a dorinţei, de a-i anihila pe aceşti duşmani care mai sunt încă în viaţă’.


‘Le cerem acestor diferiţi actori să treacă la o ‘dezescaladare’ a limbajului şi să înceapă să susţină un discurs mai respectuos faţă de umanitatea pe care o împărtăşim cu toţii’, a adăugat el.

Citeşte şi: Accident feroviar în Finlanda. Cel puţin patru oameni au murit – FOTO

Presat de întrebări, Hamilton a refuzat cu toate acestea să numească responsabilul sau guvernul care, potrivit lui, ar fi făcut astfel de declaraţii.

Însă, potrivit AFP, aluzia la Franţa este evidentă.

În 15 octombrie, întrebată la un post de radio francez cu privire la soarta jihadiştilor străini, Parly a declarat foarte clar că ar trebui ‘neutralizaţi un număr maxim de jihadişti’ la Raqqa, bastionul sirian al grupării Stat Islamic (SI) recucerit în octombrie de coaliţia condusă de SUA. ‘Dacă în aceste lupte vor pieri jihadişti, aş spune că e cu atât mai bine’, a adăugat ea.

Franţa, care numără sute de cetăţeni în rândurile SI, doreşte să împiedice revenirea acestora în patrie din teatrul de acţiuni irakiano-sirian.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.