X

CSE a decis excluderea înregistrării tuturor candidaților partidului ‘Șansă’ la alegerile locale

Comisia Situații Excepționale a decis excluderea înregistrării tuturor concurenților electorali din partea partidului „Șansă” la alegerile locale de duminică. Decizia a fost anunțată de premierul Dorin Recean, care a subliniat că „din alegeri este scoasă o grupare criminală organizată, nu un partid politic”, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală, prin intermediul Consiliilor electorale de circumscripție, va informa Birourile electorale ale secțiilor de votare, care, la rândul lor, până la finele zilei de 4 noiembrie vor aplica ștampila cu mențiunea „Retras” în toate buletinele de vot în dreptul tuturor concurenților electorali din partea partidului „Șansă”.

Citeşte şi: Ce se mai aude despre televiziunile suspendate ale lui Șor și Plahotniuc

Potrivit premierului, decizia CSE vine ca urmare a analizei rapoartelor instituțiilor de drept care au relevat activități de influențare a proceselor electorale pe teritoriul țării în scopul promovării intereselor Federației Ruse prin intermediul unui grup criminal organizat condus de Ilan Șor prin partidul „Șansă”.

Federația Rusă nu poate intra astăzi cu tancuri în Moldova, așa cum a intrat în Ucraina, însă în schimb intră cu crima organizată, bani murdari care să corupă justiția, să corupă funcționari publici, să corupă politicul, să dezinformeze. Au o rețea națională de organizatori, trezorerieri, oameni care discuta cu poliția etc., au la dispoziție dispozitive electronice criptate pentru comunicare și transfer de bani, a menționat premierul.

Dorin Recean a mai spus că în ultimele luni, pentru prima dată în istoria țării, partidul respectiv a început a cumpăra alegerile la propriu, să ofere bani pentru candidați, pentru voturi, pentru funcționari electorali, cu sume plătite printr-o rețea criminală transfrontalieră din Federația Rusă, fiind vorba de peste un miliard de lei.

Citeşte şi: Vladimir Voronin ar fi fost internat în spital – Stiripesurse.md

Provocările sunt sistemice și nu este un caz izolat. Statul are obligația să curme aceste tentative. Sunt deja 160 de volume probe pentru transmitere in judecată, a precizat prim-ministru.

Tags: alegeriCSESansa
Categorii: PoliticăȘtirile zilei